Izpostavljamo

Tradicionalno srečanje upokojencev občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje je letos gostila Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 30.09.2014


V soboto, 27. septembra je v športni dvorani Osnovne šole Stična potekalo že tradicionalno srečanje upokojencev in drugih starejših z območja treh sosednjih občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje. Srečanje organizira Koordinacija društev upokojencev treh občin, v katero je vključenih sedem društev upokojencev, od tega tudi vsa štiri upokojenska društva iz naše občine.
Kot je že v navadi je več kot 400 prisotnih z dobrodošlico nagovorila predsednica Koordinacije društev upokojencev treh občin Malči Žitnik, ki se je še posebej zahvalila županom in donatorjem, ki vsakoletno pripomorejo pri pokroviteljstvu srečanja starejših. Letos je ponovno pokroviteljstvo prevzela ivanška občina.
Srečanja so se udeležili tudi številni gostje, župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana in predsednik Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev upokojencev Marjan Sedmak, podpredsednica Mestne zveze društev upokojencev Anka Tominšek in direktorica Doma starejših občanov Grosuplje ga. mag. Marta Gašparovič.

V nagovoru je župan Strnad izrazil navdušenje nad tem, da se je srečanja udeležilo tako veliko število upokojencev. Spregovoril je tudi o nazivu Starosti prijazna občina, s katerim se že nekaj let ponaša Občina Ivančna Gorica. Poudaril je pomen Sveta za starosti prijazno občino, ki deluje v občini Ivančna Gorica kot županov posvetovalni organ za pomoč in proučevanje problematike starejših občanov in iskanje rešitev za lajšanje težav, s katerimi se ta del populacije srečuje. Omenil je tudi, da je občina v tem letu vzpostavila Dnevni center za starejše v prostorih Centra za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični, v katerem program dnevnega varstva trenutno obiskuje šest starostnikov.
V nadaljevanju so kulturni program popestrili glasbeniki in izvajalci iz vseh treh občin. Nastopili so učenci Glasbene šole Grosuplje – podružnica Ivančna Gorica, Mešani pevski zbor Škrjanček iz DU Dobrepolje, Ženski pevski zbor DU Šmarje-Sap Večerna Zarja, Mešani pevski zbor Sončni žarek iz DU Šentvid pri Stični in Matjaž Marinček pa je navdušil s humoristično stand-up točko. Po kulturnem programu je sledilo druženje ob pijači, jedači in zvokih ansambla.To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki