Izpostavljamo

V Temenici se veselijo pridobitev minulega leta

Ivančna Gorica, 24.09.2014


V petek 19. septembra je v Temenici potekal slovesen zaključek del, ki so bila izvedena v Krajevni skupnosti Temenica v zadnjem letu. Ob tej priložnosti pa so se krajani lahko spomnili glavnih pridobitev celotnega mandatnega obdobja, ki se zaključuje letošnjo jesen.
Predsednik KS temenica Ignac Kastelic je v svojem nagovoru predstavil glavne pridobitve zadnjega leta. Pri tem je izpostavil novo asfaltirane cestne odseke v Temenici, Čagoški gori, Debelem hribu, Bratnicah, Bukovici, Radanji vasi in Prapročah. Leto je bilo zaznamovano tudi z aktivnostmi v zvezi s počastitvijo 100-letnice rojstva rojaka Toneta Kozlevčarja, katerega kip je bil odkrit v mesecu juniju. Poleg del na cestni in komunalni infrastrukturi pa je krajevna skupnost sredstva v zadnjih štirih letih vlagala tudi v obnovo doma krajanov, ki je postal pravo središče krajevnega dogajanja. K temu pripomorejo tudi aktivnosti krajevnih društev, poleg športnega igrišča je bilo urejeno tudi igrišče za odbojko na mivki in postavljena brunarica za potrebe prireditev. Pomemben utrip življenju v kraju pa daje tudi Podružnična šola Temenica. Predsednik Kastelic se je ob tej priložnosti zahvalil Občini Ivančna Gorica, županu Dušanu Strnadu in občinskim svetnikom, saj brez odobrenih finančnih sredstev tovrstni projekti ne bi bili izvedljivi.
Župan Dušan Strnad je zbrane krajane nagovoril z zadovoljstvom, da je temeniška krajevna skupnost ena tistih, kjer ljudje znajo stopiti skupaj, kar se vidi v dobrem delovanju Sveta KS, društev, šole in drugih. Tako so zaključki in otvoritve del postale že kar tradicija vsake jeseni. Kjer so krajani tako zavzeti za skupno dobro je še toliko lažje zagotoviti potrebna sredstva za projekte je dejal župan, temeniška dolina pa ima tudi velik potencial v turizmu in je upravičeno eden od biserov občine Ivančna Gorica. Kot kaže se bo v bližnji prihodnosti premaknilo tudi pri izboljšanju varnosti ob prometni regionalni cesti, ki pelje čez kraj. Letos so bile tako že izvedene odmere zemljišča na katerem se bo v prihodnosti lahko uredila prepotrebna pešpot.
Kot je še dejal župan Strnad, ga veseli, da v kraju uspešno deluje tudi podružnična šola, kar pomeni, da se kraj razvija in mladih družin z otroci ne manjka. Prav ti pa so tudi prihodnost kraja.
Program ob slovesnosti so popestrili učenci in učenke Podružnične šole Temnica skupaj s svojimi mentoricami in člani KD Temenica. Predviden blagoslov vseh zaključenih del in novih pridobitev je bil zaradi odsotnosti upokojenega župnika Janeza Petka tega dne, opravljen že dan preje, so pa lahko navzoči ob tej priložnosti poslušali pismo, ki ga je krajanom namenil g. Petek.

Slovesnost se je zaključila z veselim druženjem na športnem igrišču.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki