Izpostavljamo

Muzikal Mogoče nekoč

Ivančna Gorica, 19.09.2014


Pretekli vikend, od 12. do 14. septembra, je v Stični zaživel nov žanr na okoliški kulturni sceni. V treh razprodanih ponovitvah so si gledalci lahko ogledali in poslušali muzikal z naslovom Mogoče nekoč, v izvedbi mešanega pevskega zbora Zborallica ter orkestra Lege Artis v sodelovanju s člani iz godalnega orkestra KD Stična ter drugimi domačimi nadarjenimi glasbeniki.
V nekaj dneh prodane karte in trikrat polna dvorana KD Stična sta ustvarjalcem dala posebno potrditev, saj so od vsega začetka in vse elemente muzikala sestavili sami. Po glasbenih predlogah znanih in popularnih pesmi je dirigent orkestra Lege Artis Nejc Umek napisal inštrumentalne priredbe, zborovodkinja zbora Zborallica Janja Omejec je napisala zborovske priredbe, besedila in scenarij pa so nastala z združenimi močmi članov Zborallice. Prav tako so slednji sami pripravili sceno, priredili oder, poskrbeli za luči in ozvočenje, pri režiji pa sta jima na pomoč priskočili članici gledališke skupine KD Stična, Pia Porenta in Nina Hauptman. Pod šolo odličnih domačih plesalcev, Matije Omejca ter Petre Kavšek, so sestavili koreografije in skozi leto trajajoč proces vaj, pogovorov, sestankov, druženj, delovnih akcij in še marsičesa drugega, je napočil čas, da svoje delo predstavijo občinstvu.
Postavljeni v prihodnost, ki mogoče nekoč pa res poteka tako, se v letu 2034 pogovarjajo o tegobah človeka srednjih let, se spominjajo preteklosti, obujajo spomine ter tudi čustva. Kaj vse se jim je zgodilo v mladosti, kako jih je gnala energija ter kakšne vezi so se spletle med njimi. Na dan privre zamolčana ljubezenska zgodba, saj so čustva, čeprav potlačena, dovolj močna, da preživijo, če so le iskrena. Katastrofa in konec sveta, ravno ob razpletu zgodbe, pomenita konec sanj – tistih, ki se niso uspele uresničiti, pa tudi tistih, v katere so zatopljeni člani Zborallice med sproščanjem pred koncertom ob njihovi 5. obletnici. Ko se prebudijo, vedo, da jih bo vedno družila velika ljubezen – ljubezen do petja, kar ob vsakem koncertu in nastopu poskušajo prenesti tudi na svoje občinstvo.
Premierne uprizoritve, v petek 12. septembra, se je udeležil tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Občina je tudi eden od sponzorjev KD Stična ter je tako omogočila tudi pripravo in izvedbo muzikala, ki je v našem okolišu zagotovo nekaj povsem novega, vendar pa so bili odzivi občinstva zelo pozitivni, kar dokazuje, da smo v naši občini odprtih misli ter spodbujamo domače kulturne ustvarjalce.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki