Izpostavljamo

Na Krki se veselijo novih pridobitev

Ivančna Gorica, 18.09.2014


Želje in prizadevanja po društvenih prostorih za društva, ki delujejo na Krki, so se uresničila. Krški kulturniki, kajakaši, turistični delavci, jamarji, čebelarji in vsi ljudje dobre volje se bodo od zdaj naprej lahko zbirali pod novo streho. Slovesen prevzem objekta na t. i. Čukovini je potekal v petek, 12. septembra. Kljub dežju, je bil ta dan za Krko zares sončen dan.
Sadovi odličnega dela v društvih in prizadevnost njihovih članov se kažejo v mnogih uspešno izpeljanih prireditvah in akcijah. Ena takšnih je potekala v zadnjih mesecih na Krki, kjer so se lokalna društva skupaj s krajevno skupnostjo lotila projekta odkupa objekta za njihove potrebe. Občina Ivančna Gorica je pred časom v bližini krške šole odkupila zemljišče, ki bo služilo izvajanju šolskih in obšolskih dejavnosti. Ob tem se je ponudila priložnost, da se društva organizirajo in odkupijo še nekdanji stanovanjski objekt, ki je pripadal omenjenemu zemljišču. Tako je v začetku avgusta potekal slovesen podpis pogodbe o odkupu, kmalu po podpisu pa so stekla tudi prva dela preureditve prej stanovanjskih prostorov za potrebe društev.

Krčani dobivajo tako večnamenski prostor za potrebe dejavnosti društev, prireditev, razstav in še česa. Dejavnosti, ki jih že sedaj ni malo v sosednjem Družbenem domu, se bodo lahko izvajale tudi v prostorih »Čukovine«, v kateri bodo tudi galerija, pošta in informacijska pisarna.
Ob slovesnem prevzemu prostorov so zbrane nagovorili predsednik Krajevne skupnosti Krka Andrej Tomažin, predsednik Kulturnega društva Krka in glavni pobudnik pridobitve novih prostorov Jože Kozinc ter župan Dušan Strnad. Kozinc je uspešno izvedeno investicijo označil pomembno za družabno, društveno in kulturno življenje ter razvoj turizma na Krki kot tudi v Občini Ivančna Gorica. Z novo pridobitvijo območje Družbenega centra, šole in »Čukovine«, postaja stičišče različnih generacij in dejavnosti.

Zadovoljstvo je izrazil tudi župan Strnad, ki je vesel, da bosta s to pridobitvijo zelo veliko pridobili tako Krka kot občina, saj je ravno Krka ena od glavnih središč turizma v tem delu naše občine. Zato je Občina Ivančna Gorica tudi podprla pobudo o odkupu objekta, predstavnikom društev pa je zaželel, da bi še naprej razvijali bogato in ustvarjalno delo v domačem kraju.

V nadaljevanju so zbrane goste in krajane nagovorili tudi predstavniki društev, ki bodo v »Čukovini« imeli svoje društvene prostore. Tamkajšnje Čebelarsko društvo Krka-Zagradec in njen predsednik Marjan Volaj se izredno veseli, da so prišli do zemljišča in prostora, kjer bodo lahko postavili tudi učni čebelnjak, ki ga imajo že vrsto let v načrtu. Zadovoljstvo so izrazili tudi predstavniki Jamarskega kluba Krka, Kajak kanu kluba Krka in Turističnega društva Krka.

Seveda pa ni manjkal tudi bogat kulturni program, ogled prostorov in zaključek s pogostitvijo.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki