Izpostavljamo

Zmagovalca 10. Krevsovega teka Toni Habjan in Melita Romih

Ivančna Gorica, 11.09.2014


Turistično društvo Polževo in Višnja Gora sta v soboto uspešno izvedla jubilejni že 10. Krevsov tek po Kriško – polževski planoti. Skoraj 150 aktivnih udeležencev, se ni ustrašilo letošnje stalnice vseh prireditev, dežja namreč. Najbolj pripravljeni so se pomerili na zahtevni 11 km dolgi progi, tisti malo manj pa na 4,4 km. V prireditev je vključen tudi pohod z ogledom starega kmečkega orodja iz naših krajev ter novost ogled in vožnja z električnimi avtomobili.
Zmagovalca letošnjega 10. Krevosvega teka

Tako kot že vrsto let je bil tudi 10. Krevsov tek vključen v »Teke Dolenjske 2014 za pokal Dolenjskega lista« ter v akcijo »Slovenija teče«. Med tekači in tekačicami se je tudi letos laskavega naslova v moški kategoriji ponovno veselil Višnjan Toni Habjan, ki je 11-kilometrsko progo pretekel s časom 43:58. V ženski kategoriji se je naziva absolutne zmagovalke veselila Melita Romih s časom 55:03 iz Kriške vasi. S krajšo progo, sta najhitreje opravila člana AK Sevnica, Miha Povšič in Haler Lea. Na najkrajši 800 m razdalji, se je pomerilo preko 30 otrok, večinoma iz bližnjih osnovnih šol.
Letošnji tek je odprl predsednik KS Višnja Gora Luka Šeme, priznanja pa so poleg njega podeljevali še župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, predsednik TD Polževo Miloš Šušteršič in predsednik Turističnega društva Višnja Gora Jože Gros. Za prijetno vzdušje je skozi celotno prireditev skrbel predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik.
Novost letošnjega teka je bilo srečanje lastnikov in ljubiteljev električnih avtomobilov Zero Tour, ki ga je promoviralo Turistično društvo Stična. Nad vozili je bil navdušen tudi župan Strnad, ki že razmišlja o postavitvi električne polnilnice v bližini avtoceste v Ivančni Gorici.
Ob zaključku je TD Polževo ob jubileju nagradil tudi vse, ki so kakorkoli pripomogli k 10. letnici tega teka, z organizacijo in udeležbo.

Krevsovega teka so se udeležile tudi Kriške gasilke.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki