Izpostavljamo

Šolski prag je prestopilo 205 učencev

Ivančna Gorica, 01.09.2014


Počitnic je konec in začelo se je novo šolsko leto 2014/2015. Letos bo v obeh osnovnih šolah v občini Ivančna Gorica pouk obiskovalo 1.483 učencev, od tega je prvič prag devetletnega osnovnošolskega izobraževanja prestopilo kar 205 učencev. Na Osnovni šoli Stična in njenih podružnicah je pouk danes začelo obiskovati skupaj 1.087 učencev, od tega 149 prvošolčkov, med tem ko Osnovno šolo Ferda Vesela Šentvid pri Stični skupaj s podružnico v Temenici od danes naprej obiskuje 396 učencev, med njimi 56 prvošolčkov.

Sprejem prvošolčkov v Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični


Prvošolce matične Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični sta danes ob 9.30 uri pozdravila ravnatelj Janez Peterlin in župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Slednji je vsem 51 prvošolčkom zaželel dobro počutje na šoli, ki jo bodo obiskovali skozi celotno šolsko leto, staršem pa čestital za njihov praznik, saj je današnji dan velik mejnik in velika sprememba v življenju njihovega otroka in celotne družine. O nevarnostih, katerim so izpostavljeni najmlajši udeleženci v prometu, pa je otrokom in njihovim staršem spregovoril predstavnik Policijske postaje Grosuplje, Damijan Mišigoj.
Ob 11.00 uri je prvič prag šole prestopilo tudi 5 prvošolčkov Podružnične šole Temenica, ki bodo delali družbo dvanajstim učencem drugega razreda.

Sprejem tudi v Osnovni šoli Stična


Župan Dušan Strnad se je ob 11.00 uri udeležil tudi sprejema prvošolčkov na matični šoli v Stični, kjer so jih s kulturnim programom pozdravili vrstniki višjih razredov. V matični OŠ Stična je v tem šolskem letu 49 prvošolčkov. Tudi njih in njihove starše so nagovorili ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar, župan in policist. Ob tej priložnosti je župan povedal še, da s v Zagradcu trenutno poteka ena največjih investicij na Dolenjskem, in sicer gre za gradnjo nove podružnične šole in vrtca, ki jo bodo v naslednjem šolskem letu že obiskovali učenci od 1.-9. razreda iz Ambrusa, Krke in Zagradca.
V nadaljevanju sta župan in ravnatelj šole obiskala tudi učence in starše Podružnične šole Stična, ki jo bo letos obiskovalo 19 prvošolčkov.

Skrb za varnost najmlajših v prometu


Vsako leto se ob začetku novega šolskega leta v naši občini daje velik poudarek k opozarjanju udeležencev v prometu, da so z novim šolskim letom ponovno na naših cestah otroci, ki so najbolj ogroženi udeleženci v prometu. V ta namen se izvajajo preventivne akcije občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Svet je s pomočjo Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, Policijo in občinsko upravo poskrbel za postavitev opozorilnih tabel in transparentov. Ves prvi teden pouka pa bodo člani ZŠAM Ivančna Gorica ob prometnih cestah v okolici šol opozarjali voznike na strpno in previdno vožnjo, najmlajšim šolarjem pa pomagali pri prehodu čez ceste. Občina je pred začetkom pouka poskrbela tudi za obnovo talnih označb v okolici naših šol, za boljšo vidnost pa je prvošolčkom podarila tudi kresničke.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki