Pester rokometni vikend in slovo dolgoletnega kapetana SVIŠ-a

Ivančna Gorica, 26.08.2014


Minuli vikend je v športni dvorani OŠ Stična potekalo pestro rokometno dogajanje. Selekcije mlajših in starejših dečkov so se že na tretjem tradicionalnem turnirju pomerile s svojimi vrstniki in tako uigravale ekipo pred začetkom državnega prvenstva. Od aktivne športne poti pa se je ta večer z revijalno tekmo poslovil dolgoletni kapetan rokometašev SVIŠ-a, Aleksander Polak.
Poleg turnirskega igranja mlajših selekcij, sta za piko na i poskrbela večerna spektakla veteranov SVIŠ-a in Ormoža ter poslovilna tekma Aleksandra Polaka, ki je ob zaključku aktivne športne poti zbral svoje rokometne prijatelje. Tekma veteranov se je končala z zmago gostov iz Ormoža z rezultatom 16:14 (6:7). Za ekipo iz Ivančne Gorice sta nastopila tudi podžupan Tomaž Smole in župan Dušan Strnad. Prav slednji je bil s petimi zadetki najboljši strelec domače ekipe.
Še pred začetkom poslovilne tekme Aleksandra Polaka so se mu predsednik kluba Janez Zupančič, sekretar kluba Marjan Potokar in župan Dušan Strnad zahvalili za bogato in uspešno rokometno pot. Aleksander je z rokometom začel pred 17 leti, v tem času je za člansko ekipo igral 11 sezon in odigral cca 350 tekem, kar je absolutni rekord kar se tiče nastopov za SVIŠ-evo člansko ekipo. Je tudi rekorder z nastopi v prvi ligi, zaigral je na kar 119 prvoligaških tekmah.

Po besedah župana Strnada je v občini eden od pomembnejših delov športa prav rokomet oz. rokometni klub SVIŠ, tudi po Aleksandrovi zaslugi, ki je bil zadnje sezone kapetan uspešne ekipe in trener mladih rokometašev, dvakratnih državnih prvakov. »Osebno se mu zahvaljujem za vse kar je že naredil in kar zagotovo še bo v nadaljnjih trenerskih vodah. Ob zaključku aktivne športne poti mu izročam spominski kovanec Prijetno domače, kot osebni spomin na občino Ivančna Gorica in uspešno športno pot. Še naprej mu želim veliko uspeha.«
Sledila je revijalna tekma Aleksandra Polaka v kateri sta se pomerili ekipi Belih in Črnih. Zmage so se veselili Beli, 32:31 z odločilnim zadetkom Polaka.

Foto: Gašper Stopar in Urh PircTo spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki