Otroci iz Ivančne Gorice uživajo na Debelem Rtiču

Ivančna Gorica, 07.08.2014


Območno združenje Rdečega križa Grosuplje je letos že osemnajstič zaporedoma organiziralo zdravstveno letovanje za otroke iz treh sosednjih občin Ivančne Gorice, Grosuplja in Dobrepolja. Letovanja na Debelem Rtiču, ki letos poteka od ponedeljka 4. avgusta do srede 13. avgusta, se je udeležilo 202 otroka od tega 87 otrok iz naše občine. Naše območno združenje je bilo še prav posebej pohvaljeno, saj je poleg Cerkniškega edino, ki je uspelo omogočiti letovanje več otrokom, kot lani. V teh negotovih in težkih časih je razveseljivo dejstvo, da gredo otroci lahko na morje, kljub takim in drugačnim stiskam.
Kot so nam sporočili iz Območnega združenja Rdečega križa Grosuplje ima 56 otrok iz naše občine odobreno devetdnevno zdravstveno letovanje, 28 otrok pa je takih, ki bo uživalo morske radosti samo do nedelje zvečer. Ker je cena kljub sofinanciranju Občine Ivančna Gorica za nekatere starše še vedno previsoka, so bili na Rdečem križu veseli pomoči, Kajakaške zveze Slovenije, ki je za otroke iz Ivančne Gorice prispevala 1.300,00 evrov. V ta namen se bodo otroci v teh dneh na Debelem Rtiču udeležili tudi krajšega tečaja vožnje s kajakom.

Vsako leto otroke obiščejo tudi predstavniki iz vseh treh sosednjih občin. V torek sta tako otroke obiskala podžupan občine Tomaž Smole in direktorica občinske uprave Irena Lavrih. Ogledala sta si nove pridobitve v letovišču in bila presenečena nad povsem novim nogometnim igriščem z umetno travo, ki ga je donirala in izvedla NZS v vrednosti 80.000,00 EUR. Ob igrišču je tudi ustrezna razsvetljava za nočno igranje. Nova pridobitev je tudi igrišče za odbojko na mivki. Največ zanimanja pa je pritegnilo AXLE igrišče, ki je narejeno po načrtih Mednarodne ustanove, ki skrbi za države v razvoju, da lahko brez finančnih sredstev izdelajo igralne centre za otroke. Narejeno je namreč iz med seboj povezanih odpadnih avtomobilskih gum prebarvanih z barvo, ki je neškodljiva za otroke. Prijetno so bili presenečeni tudi nad lepo urejeno Trim stezo in Čutno potjo ter Začaranim gozdičkom.
Podžupan Smole: "Seveda smo si ogledali tudi kje so otroci nastanjeni in jih pozdravili. Zalotili smo jih sredi družabne igre z vodo in se sredi vrveža in smeha komaj izognili mokremu pozdravu. Skratka, dragi starši naj vas ne skrbi, vaši otroci uživajo. Tudi hrana, ki smo jo poskusili je bila okusna, poskrbljeno pa je tudi za žejo in sladice.

V pogovoru z vodilnimi v Mladinskem zdravilišču in letovišču smo izvedeli, da imajo tudi nastanitve za t.i. zunanje goste, ki so v sezoni bolj ali manj razprodani izven sezone pa so na voljo po sprejemljivih cenah. Ogledali smo si hotel z bazenom in raznimi Wellness storitvami. Več lahko vidite na http://www.zdravilisce-debelirtic.org/ . V Ivančno Gorico smo se vrnili polni lepih vtisov, direktorica pa tudi obujenih spominov, saj je pred leti, kot majhna punčka, tudi sama letovala na Debelem Rtiču",
je še dodal Smole.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki