Za nami je prvi dan pohoda Prijetno domače

Ivančna Gorica, 09.05.2014


Danes se je začel že drugi množični pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače, s startom ob 7. uri izpred stavbe Občine Ivančna Gorica. Nekaj več kot 60 pohodnikov se je urno podalo na približno 36 kilometrsko pot po sedmih Turistično – informativnih točkah iz Ivančne Gorice do Zagradca, kjer bo tudi zaključek prvega dne.
Prvo žigosanje so pohodniki opravili v centru Ivančne Gorice, nadaljevali preko Stične do Turistične kmetije Grofije, kjer so tudi opravili prvi večji postanek za malico. Iz Grofije so krenili po gozdnih poteh mimo Pristavlje vasi do tretje info točke v Šentvidu.
Iz Šentvida so nadaljevali po delu Lavričeve poti, preko čagoške gore do naslednje info točke v Sobrače. Tam sta župan Dušan Strnad in tamkajšnja predsednica krajevne skupnosti Tanja Fajdiga, s prerezom traku otvorila vodnjak s pitno vodo. Iz Sobrač so korak za korakom nadaljevali preko Radanje vasi navkreber proti vinskim goricam Debelega hriba. Naslednji večji postanek so imeli pri Partizanskem domu, kjer ima svoje sedež tudi tamkajšnje vinogradniško – sadjarsko turistično društvo. Z vinskih goric so se počasi spuščali mimo Oteč Vrha do četrtega žigosanja pri info točki v Temenici. Še pred tem so se okrepčali pod kozolcem na Turistični kmetiji Fajdiga.

Po žigosanju v dolini reke Temenice, jih je pot vodila po gozdni poti skozi Dolenjo vas do Radohove vasi, pa vse do naslednjega žigosanja pri info točki v Dobu, kjer so jih pričakali gostoljubni krajani Doba.

Iz Doba je sledila strma pot na Lučarjev Kal, kjer ima svoje prostore tamkajšnje Turistično društvo Grča. Po skupinskem slikanju, so jih je pot peljala do zaključka prvega dne na Kitni Vrh, kjer so jih prijazni krajani pričakali s harmoniko in tradicionalno »kitnsko pogačo«. Sledil je še spust proti zadnji info točki v Zagradcu, kjer se je tudi uradno zaključil prvi dan pohoda.

Naj omenimo, da je na cilj prišlo več kot 40 pohodnikov, med njimi tudi župan Dušan Strnad, ki je prehodil celotno pot.

Jutrišnji dan bodo pohodniki začeli izpred info točke Zagradec. Preko Valične vasi in Kamnega Vrha jih bo pot vodila do info točke Ambrus. Sledil bo vzpon na Kuželjevec ter prihod do informacijske točke Krka. Cilj drugega dne pa se bo zaključil pri info točki na Muljavi.

Fotogalerija v živo >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki