Izpostavljamo

Noč knjige tudi v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 25.04.2014


Svetovnemu dnevu knjige in projektu Noč knjige so se pridružili tudi v Višnji Gori. V Mestni hiši sta domače turistično društvo in Območna izpostava javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ivančna Gorica pripravila odprtje razstave stripovskih ilustracij in predstavitev stripa Kozlovske sodbe v Višnji Gori avtorja Santiaga Martina.
Zgodba o sosedskem prepiru o kozlu in pravični sodbi, ki jo še vedno zelo brana med našimi osnovnošolci, poznamo tudi po številnih izdajah v svetovnih jezikih ter različnih likovnih interpretacijah. Poleg ilustracij za španski prevod, ilustratorju Martinu ustvarjalna žilica ni dala miru in tako je nastal še odličen strip na isto tematiko. Omenjeni strip je namenjen mladim in starejšim bralcem večne in legendarne Jurčičeve zgodbe.
Po besedah župana Dušana Strnada ima literarno ustvarjanje v Občini Ivančna Gorica bogato zgodovino. »Poleg Jurčiča je dal naš prostor v preteklosti vrsto literarnih ustvarjalcev, in jih še daje tudi v današnjem času. Zbirka prevodov Jurčičeve Kozlovske sodbe v Višnji Gori pa je pomemben kamenček v mozaiku našega literarnega bogastva in prepričan sem, da bo doživela še kakšen prevod. Prav tako, kot vsi prevodi, bo svoj pomemben prostor v knjižnicah dobil tudi strip avtorja Martina«, je na koncu še dodal župan, ki je omenjeni strip tudi že prebral.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki