Izpostavljamo

Pred nami je 21. Pohod po Jurčičevi poti

Ivančna Gorica, 21.02.2014


Se sprašujete kam bi se podali letos na pustno soboto?! Za vas imamo več kot odličen predlog. Tudi letos vabljeni na tradicionalni 21. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo potekal prav na pustno soboto, 1. marca 2014, s pričetkom v jutranjih urah v starem mestnem jedru v Višnji Gori. Tam vam bodo z dobrodošlico zaigrali stiški godbeniki, v Mestni hiši pa bo za obiskovalce na voljo ogled razstave ilustracij Kozlovske sodbe v Višnji Gori avtorja Roberta Kuharja.
Na 15 kilometrski poti, na kateri se udeležencem predstavljata bogata naravna in kulturna dediščina, pohodnike vseskozi spremljajo Jurčičeva prizorišča iz njegovih literarnih stvaritev. Na poti se boste obiskovalci lahko seznanili tudi z lokalno ponudbo in vsemi zanimivostmi, ki jih ponuja občina Ivančna Gorica pod svojo blagovno znamko Prijetno domače. Pot je z Muljave podaljšana še do Krke, kjer bodo ob ugodnih vremenskih razmerah pohodnikom odprta vrata Krške jame, zagotovo pa vas bodo sprejeli člani TD Krka v prostorih info centra.

Osrednja slovesnost bo potekala na Jurčičevi domačiji na Muljavi ob 11.30 uri, kjer vas bosta pozdravila župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in predsednik Planinskega društva Polž Aleš Erjavec. Slavnostni govornik bo alpinist, pedagog in pisatelj Viki Grošelj.

V kulturnem programu sodelujejo člani KD Josipa Jurčiča Muljava, Godba Stična, Plesna skupina Guapa, Tamburaška skupina Zagradec in Šolski pevski zbor Srednje šole Josipa Jurčiča. Za dobro razpoloženje bodo skrbeli člani Ansambla Krjavelj, poskrbljeno pa bo tudi za okrepčilo, ponudbo domačih izdelkov na stojnicah, srečelov in še kaj se bo našlo.

Na Jurčičevi domačiji bo za obiskovalce na ogled razstava ilustracij slikanice Prijetno domače za male sanjače, avtorice Dragice Šteh in ilustratorke Tine Zajec.

Če bi torej radi združili prijetno s koristnim, se torej v soboto, 1. marca pridružite več kot 5000 pohodnikom, ki se bodo, nekateri že enaindvajsetič, podali po Jurčičevi poti. Ne pozabite – pustne maske so dobrodošle!


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki