Izpostavljamo

Osnovno šolo Stična je obiskal predsednik Državnega sveta

Ivančna Gorica, 20.02.2014


Osnovna šola Stična je 6. februarja pristopila k slovenskemu projektu Rastoča knjiga, katerega častni pokrovitelj je Državni svet RS. Ker se predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar odprtja Rastoče knjige ni mogel udeležiti, je šolo in učence obiskal v petek 14. februarja. Obisku je prisostvoval župan Dušan Strnad, tudi sam član Državnega sveta RS.
Pristop k projektu Rastoča knjiga, 6. februarja 2014.

Ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar
je gostom uvodoma predstavil navdušenje, ki je spremljalo dogodek ob odprtju Rastoče knjige, učenci so skupaj z mentoricami pripravili bogat kulturni program, ki ga je zlasti zaznamoval več kot 250-članski združeni otroški zbor OŠ Stična. Predsednik Državnega sveta RS, Mitja Bervar je v svojem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da je šola pristopila k projektu Rastoča knjiga, saj deluje v okolju z bogato tradicijo in kulturno dediščino s samostanom Stična na čelu. »Knjiga je simbol znanja, rastoča knjiga pa simbol našega prizadevanja, da bi bili boljši, hitrejši odličnejši na vseh področjih življenja«, je še dejal predsednik Bervar.
Župan Dušan Strnad je ob tem dogodku izrazil zadovoljstvo, da se tudi na ta način ohranja tradicija naših prednikov za naslednje generacije. In na tej tradiciji svojo prihodnost gradi po besedah župana tudi Občina Ivančna Gorica. Že ob odprtju Rastoče knjige je Občina Ivančna Gorica prispevala v fond knjig zbirko prevodov Jurčičeve Kozlovske sodbe v Višnji Gori, ob tej priložnosti pa je župan izročil šoli otroško slikanico Prijetno domače za male sanjače, ki jo je Občina Ivančna Gorica izdala ob nedavnem kulturnem prazniku. Slikanico sta predstavili avtorica Dragica Šteh in ilustratorka Tina Zajec. Slikanica mladega bralca popelje skozi dvanajst krajevnih središč oz. dvanajst turističnih biserov občine Ivančna Gorica.

Fotogalerija iz prireditve Rastoča knjiga in obisk predsednika Državnega sveta >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki