Izpostavljamo

Številni občni zbori naših gasilcev

Ivančna Gorica, 18.02.2014


Minuli vikend je bil v znamenju občnih zborov naših gasilcev. Občni zbori so potekali v Ivančni Gorici, Ambrusu, Vrhu pri Višnji Gori, Kriški vasi in Metnaju. Analizi minulega leta ter načrtom za letu 2014 v PGD Vrh pri Višnji Gori in PGD Kriška vas je prisluhnil tudi župan Dušan Strnad.
V poročilu za preteklo leto in programu dela za leto 2014 sta predsednik PGD Vrh pri Višnji Gori Marjan Gros in poveljnik društva Peter Zaletelj predvsem izpostavila delo z mladimi. V minulem letu so sestavili dve tekmovalni ekipi mladink in mladincev, ki so se uspešno odrezali že na občinskem gasilskem tekmovanju in gasilskem kvizu. Društvo sicer letos načrtuje ureditev okolice pri gasilskem domu, nakup dodatne gasilske opreme, tu gre predvsem za nabavo dihalni aparatov, s pomočjo Občine Ivančna Gorica in Gasilske zveze Ivančna Gorica pa bi radi prišli tudi do novega gasilskega vozila za prevoz moštva, saj je zdajšnje že dotrajano. Društvo je na občnem zboru sprejelo v svoje vrste tudi dva nova člana pionirja.
Zbrane člane in druge goste so nagovorili tudi župan Dušan Strnad, predstavnik GZ Ivančna Gorica Milan Bregar ter predsednik sosednjega društva, PGD Višnja Gora, Miha Slapničar. Župan je zlasti poudaril zadovoljstvo, da društvo z Vrha zadnja leta veliko časa posveča usposabljanju mladine. Prav tako je pohvalil lep izgled gasilskega doma, ki velja za enega najlepših v občini in širši okolici. Ne nazadnje je PGD Vrh pri Višnji Gori leta 2011 od Turistične zveze Slovenije prejelo priznanje za najlepše urejen gasilskih dom. Na koncu se je še zahvalil vsem gasilcem za sodelovanje pri zadnjih intervencijah ob žledolomu.

Skoraj sočasno so občni zbor imeli tudi kriški gasilci. PGD Kriška vas bo tudi letos na svojem območju zagotavljalo varstvo pred požari in drugimi naravnimi nesrečami. Po besedah predsednika Jožeta Viranta bodo sodelovali pri izvedbi tradicionalnega Jurčičevega pohoda in Krevsovega teka po kriško-polževski planoti. Društvo si ponovno želi uvrstitve na zaključno državno tekmovanje za pokal Matevža Haceta, na katerega se že vrsto let zapovrstjo uvrščajo. Poleg rednega vzdrževanja gasilske opreme, bodo skozi celo leto strokovno skrbeli za usposobljenost svojih članov.
Prisotne so nagovorili podpredsednik GZ Ivančna Gorica Stane Kralj, predstavnika PGD Višnja Gora in PGD Stična, predsednik KS Višnja Gora Luka Šeme, predsednik TD Polževo Miloš Šušteršič in višnjanski župnik Janez Mihelčič. V razpravi je delo gasilcev v naši občini pohvalil tudi sovaščan in član gasilskega društva iz Kriške vasi, župan Dušan Strnad. ki je med drugim poudaril, da bo delo gasilcev v bodoče očitno postalo še kaj več kot le posredovanje ob požarih. Izkušnje ob nedavnem žledolomu so pokazale, da so gasilci nepogrešljivi ob vsaki naravni nesreči. Tudi članom PGD Kriška vas se je kot župan zahvalil za vso pomoč pri odpravljanju posledic zadnje vremenske ujme.
Ob koncu občnega zbora je potekala še podelitev društvenih bronastih in srebrnih značk požarne preventive za najmlajše ter priznanj Gasilske zveze Ivančna Gorica za večletno aktivno delo v gasilski organizaciji. Priznanje za 50-letno delo v gasilski organizaciji je prejel Jože Jeršin, za 60-letno pa Jože Zupančič.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki