Izpostavljamo

O načrtih Društva podeželskih žena Ivanjščice

Ivančna Gorica, 17.02.2014


V minulem tednu so se na letnem občnem zboru zbrale tudi članice Društva podeželskih žena Ivanjščice, ki so se seznanile o delovanju društva v preteklem letu ter načrtih za leto 2014. Občnemu zboru je prisostvoval tudi župan Dušan Strnad.
Minulo leto je bilo za društvo še kako uspešno, saj je v akciji Zveze kmetic Slovenije za izbor kmetice leta, naziv »Kmetica leta 2013« prejela prav članica DPŽ Ivanjščice, Marija Podobnik iz Dobrave pri Stični. Članice se bodo tudi v tem letu redno udeleževale različnih prireditev v občini in tudi izven nje. Že v kratkem bodo sodelovale na 21. Jurčičevem pohodu, ki bo potekal tradicionalno na prvo soboto v mesecu marcu. V sklopu tržnice v Ivančni Gorici pa se bodo s svojo ponudbo predstavljale na tematskih dneh skozi celo leto. Prav tako v marcu pripravljajo organizacijo meddruštvenega srečanja kmečkih žena iz treh sosednjih občin Ivančna Gorica, Dobrepolje in Grosuplje. V sklopu praznika Občine Ivančna Gorica načrtujejo izvedbo srečanja kmetic iz cele Slovenije pri njihovi »Kmetici leta 2013«.
Delo društva je v nagovoru pohvalil tudi župan občine Dušan Strnad, ki je dejal, da je njihovo delovanje še kako pomembno tudi pri promociji turizma občine in blagovne znamke Prijetno domače. Izpostavil je še pomen lokalne samooskrbe na tržnici v Ivančni Gorici ter vsem članicam čestital za dosežke in poslanstvo, ki ga opravljajo. Nemalokrat priskočijo na pomoč tudi pri prireditvah, ki jih organizira občina.
Po uradnem delu se je občnemu zboru pridružila gospa dr. Polonca Steinmann, ki je predstavila, kako po mnenju zdravnika lahko kmetica v današnjem času kar najbolje poskrbi za svojo osebnost, dobro počutje in zdravje. Razstavo unikatnih izdelkov je ob tej priložnosti pripravila članica Jožefa Mežan iz Doba pri Šentvidu.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki