Izpostavljamo

Župan sprejel Miha Slapničarja, prejemnika Ferbarjeve nagrade

Ivančna Gorica, 13.02.2014


Včeraj je župan Dušan Strnad v prostorih Občine Ivančna Gorica sprejel Miha Slapničarja, diplomanta Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, ki je decembra lani prejel Ferbarjevo nagrade za diplomsko nalogo iz kemije za študijsko leto 2012/2013.
Miha Slapničar, doma iz Dednega Dola pri Višnji Gori je lani uspešno zaključil dvopredmetni študij kemije in biologije na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za svoje diplomsko delo z naslovom Delphi karikularna študija in poučevanje kemije, ki je bilo napisano pod mentorstvom doc. dr. Iztoka Devetaka, je prejel Ferbarjevo nagrado, ki jo Pedagoška fakulteta podeljuje za najboljše diplomsko delo iz kemije v državi za posamezno študijsko leto. Diplomsko delo je rezultat natančne in dolgotrajne kemijske raziskave, še večji pomen pa ji daje izvirnost problemskih vprašanj, katera se bo dodobra razdelalo ter mednarodno in znanstveno utemeljilo v nadaljnji doktorski disertaciji avtorja.

Ker je Miha dosegel ne samo velik osebni uspeh pač pa je s tem kot uspešen in perspektiven občan pripomogel tudi k prepoznavnosti občine, se je župan Dušan Strnad odločil, da mu podeli posebno županovo priznanje v obliki spominskega kovanca s podobo občinske blagovne znamke Prijetno domače.

Sprejema pri županu Strnadu so se udeležili Mihovi najožji družinski člani, prijatelji in sokrajani s katerimi Miha preživi večino svojega prostega časa. Je namreč aktiven član Kulturnega društva Janez Cigler, član moške vokalne zasedbe Višnjanski fantje in Mešanega pevskega zbora Višnja Gora, od lani pa tudi predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Višnja Gora. Prav vse te njegove vrline in sposobnosti je v nagovoru omenil tudi župan Strnad, ki je vesel, da so med nami mladi in perspektivni občani. To se je ne nazadnje izkazalo tudi pri zadnji vremenski ujmi, ko bi brez številnih članov naših gasilskih društev ne odpravili tako uspešno vseh posledic žleda. Kot je še povedal župan, je prepričan, da bo Miha uspešno nadaljeval s svojim raziskovalnim in pedagoškim delom. Izrazil je tudi zahvalo za njegov doprinos h kvalitetnemu življenju na območju Krajevne skupnosti Višnja Gora in celotne občine Ivančna Gorica. Kot je dejal upa, da bo tako ostalo tudi v bodoče, kljub obveznostim na njegovi poklicni karieri.

Za pozornost, ki mu jo je izkazala Občina Ivančna Gorica se je zahvalil tudi prejemnik županovega priznanja. Kot je Miha povedal, je imel med študijem veliko podpore in je vesel, da so vsi ti ljudje z njim tudi ob tem svečanem trenutku. Seveda novih izzivov ne manjka, saj je od jeseni lani študent tretjestopenjskega, doktorskega programa na Pedagoški fakulteti (smer poučevanje matematike, računalništva, tehnike in naravoslovja). Resno pa se tudi že posveča delu na Pedagoški fakulteti, kjer je dobil zaposlitev kot asistent za kemijsko izobraževanje.

Slovesen sprejem s podelitvijo županovega priznanja so popestrili s pesmijo Višnjanski fantje in članica KD Janez Cigler Rebeka Petrič z recitacijo Pavčkove pesmi.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki