Izpostavljamo

Slovesno odprtje prizidka k vrtcu v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 07.02.2014


Danes popoldne je v Višnji Gori potekalo slovesno odprtje prizidka k enoti vrtca Polžek. Vrtec Polžek je po tridesetih letih tako bogatejši za nove prostore, v katerih bodo naši najmlajši lahko varno in uspešno premagovali prve korake na poti v svet.
Otvoritve prizidka vrtca se je udeležilo veliko število obiskovalcev, predvsem starši z otroci in številni krajani. Med gosti, so bili tudi občinski svetniki in predstavniki izvajalcev del in projektantov. Za pester kulturni program so poskrbeli otroci in vzgojiteljice iz Vrtca Ivančna Gorica.

»Ravno v tem trenutku se odvijata dve zelo pomembni otvoritveni slovesnosti. V Rusiji poteka otvoritev olimpijskih iger, v Višnji Gori pa odpiramo nov vrtec«, je hudomušno zbrane nagovoril župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je vsem otrokom in staršem zaželel prijetno bivanje v njihovem drugem domu. Kot je še povedal, današnje odprtje za občino pomeni zmanjšanje števila otrok, ki so čakali na vrtec, obenem pa bo od zdaj naprej večina višnjanskih otrok vrtec lahko obiskovalo v domačem kraju. Prisotne sta nagovorila še ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica Branka Kovaček in direktor družbe Jelovica hiše, Iztok Ribnikar. Za blagoslov novega objekta je poskrbel domači župnik Janez Mihelčič.

Slavnostni prerez traku so izvedli otroci vrtca Polžek v spremstvu vzgojiteljice, župana Dušana Strnada, ravnateljice Branke Kovaček in predsednika uprave skupine Jelovica Gregorja Benčine.

In še na kratko o prizidku vrtca Polžek…


Prizidek k obstoječi enoti vrtca Polžek je lesene montažne konstrukcije, postavilo ga je Jelovica hiše, trženje in proizvodnja hiš d.o.o. iz Preddvora. Prizidek v pritličju vsebuje dve veliki igralnici s sanitarijami in pripadajočimi garderobami ter skupni večnamenski prostor, ki ga obstoječi vrtec ni imel. Obe igralnici imata teraso z nadstreškom in leseno ograjo. V mansardi so prostori rezervirani za individualno delno z otroki, zbornico, prostorom za delovno pripravo vzgojiteljic ter arhivom. V notranjosti sta tako stavbno pohištvo in notranja oprema v večji meri lesena.

Vrtec Polžek ima po dozidavi štiri oddelke, dva obstoječa za otroke 2. starostnega obdobja in dva nova za otroke iz 1. starostnega obdobja, za katere prostora v vrtcih najbolj primanjkuje. Skupno pomeni, da bo enoto Polžek v Višnji Gori od ponedeljka 10. 2. 2014 obiskovalo 81 otrok. V omenjeni projekt je vključena tudi celotna zunanja ureditev z novimi igrali, ustrezno ograjo ter tlakovanimi in zelenimi površinami.

Pogodbena cena za izgradnjo objekta z 568 m2 notranjih površin in ureditvijo 1320 m2 zunanjih površin je bila 647.519,88 evrov.


Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki