Na obisku pri enemu izmed najstarejših občanov

Ivančna Gorica, 21.11.2013


Včeraj je župan Dušan Strnad obiskal enega izmed najstarejših občanov Antona Čoža, ki je meseca septembra dopolnil jubilejnih 95 let. Ob tej priložnosti mu je v imenu občine čestital za visok jubilej in zaželel vse najboljše tudi v prihodnje.
Anton Čož (po domače Femčev Tone) se je rodil jeseni 1918 v Metnaju, kasneje živel na domačiji na Dobravi nad Stično. Anton je osnovno šolo obiskoval v Stični, za kaj več izobrazbe, pa takrat ni imel pogojev, saj je bilo potrebno pomagati na kmetiji. Po drugi svetovni vojni se je poročil z ženo Stanko, kmalu pa se je njima rodila še hčerka Hedi. Nekaj let je služboval v različnih organih lokalne oblasti v Stični, nato pa dobil službo v Ljubljani kot revizor na Zavodu za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Družina se je zaradi službenih obveznosti preselila v Ljubljano, kjer se jim je kmalu pridružil nov družinski član, sinček Tone. Koncem sedemdesetih let je zgradil na domači Dobravi še hišo, kjer je družina preživljala konce tedna in počitnice, po upokojitvi pa je na Dobravi preživljal več časa kot v Ljubljani.
Pozno starost gospod Anton Čož že nekaj let preživlja v Domu starejših občanov Fužine ob ljubezni in spoštovanju svoje družine, še posebno svojih štirih vnukov in seveda skrbni pomoči osebja zavoda. Kljub lepi starosti je še vedno poln optimizma in redno spremlja dogajanje v rodni občini. Na njegovo željo tudi prenašamo vsem občanom in občankam naslednje sporočilo: »Vesel in ponosen sem, da naša občina tako lepo napreduje in želim, da ste v njej srečni in zadovoljni.« Še enkrat na mnoga zdrava in zadovoljna leta!


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki