Z deli zaključili tudi v Krajevni skupnosti Temenica

Ivančna Gorica, 19.11.2013


V petek je v Domu krajanov Temenica, Krajevna skupnost Temenica v sodelovanju z domačimi društvi pripravila slovesnost ob zaključku gradbenih in ostalih letošnjih del. Kulturno društvo Temenica je ob tej priložnosti v prostorih doma krajanov pripravilo razstavo likovnega natečaja »Čebela skozi leto«, na katerem so sodelovali učenci Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični.
Na slovesnosti je imel uvodno besedo župan Dušan Strnad, ki je ob tej priložnosti čestital vsem krajanom za uspešno opravljena dela. Zlasti je pohvalil njihovo gostoljubnost, ki so jo izkazali oktobra pri otvoritvenem tridnevnem pohodu po krožni pešpoti Prijetno domače.

Pregled opravljenih del je krajanom predstavil predsednik Krajevne skupnosti Temenica, Ignacij Kastelic. Letos je bilo asfaltiranih nekoliko manj cest kot v prejšnjih letih, vendar pa so bile asfaltirane nekatere bolj odročne ceste. Asfaltiralo se je na Debelem hribu in na Čagoški gori v dolžini 750 metrov, širila pa se je tudi cesta na Cerovec v dolžini 1500 metrov. Tudi letos je bilo redno vzdrževano otroško, odbojkarsko in nogometno športno igrišče, nekaj malega se je postorilo tudi na strehi Doma krajanov ter v notranjih prostorih doma. Predsednik je v nadaljevanju predstavil tudi načrte za prihodnjih nekaj let. Neasfaltiranih je ostalo še približno šest kilometrov cest, na nekaterih odsekih se načrtuje postavitev javne razsvetljave, sedanji vaški vodovod v Čagoščah in Bukovici bo potrebno nadomestiti z javnim vodovodnim omrežjem. Na koncu se je predsednik Kastelic zahvalil vsem krajanom in Občini Ivančna Gorica, brez katerih vsa ta opravljena dela ne bi bila tako uspešno izvedena.
Zbrane so nagovorili tudi predstavnik šentviške osnovne šole Anton Linec, predsednik PGD Temenica Peter Lavrih, v imenu gradbenega odbora Debeli hrib pa je spregovoril Roman Savnik. Po končanem programu, ki so ga s plesom in deklamacijo popestrili učenci prvega in drugega razreda Podružnične šole Temenica, je sledil še ogled zgornjih društvenih prostorov. Obiskovalci so si lahko ogledovali likovno razstavo natečaja »Čebela skozi leto«, na katerem so sodelovali učenci OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični pod mentorstvom prof. Jelke Rojec. V enem izmed društvenih prostor je bila tudi razstava starinskih čebelarskih potrebščin in literature.
Foto: Gašper Stopar in Ignacij Kastelic ml.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki