Župan letos zajtrkoval v Vrtcu Marjetica

Ivančna Gorica, 14.11.2013


Čebelarska zveza Slovenija že nekaj let uspešno izvaja dobrodelno akcijo »En dan za zajtrk med slovenskih čebelarjev v slovenskih vrtcih«. Tudi v Občini Ivančna Gorica se zavedamo pomena zdrave hrane in zdravega odnosa do domače hrane, zato so čebelarji iz Čebelarskega društva Stična in Čebelarskega društva Krka-Zagradec v sodelovanju z Vrtcem Ivančna Gorca tudi letos izvajali medeni zajtrk v vseh vrtcih po občini.
Za spremembo od prejšnji let je Tradicionalni slovenski zajtrk pri nas potekal že dan prej kot minula leta. Tudi tokrat se je na povabilo iz vrtca odzval župan Dušan Strnad, ki je letos zajtrkoval v centralnem vrtcu v Ivančni Gorici v enoti Marjetica. Poleg sta se mu pridružila tudi čebelarja člana Čebelarskega društva Stična, ravnateljica vrtca Branka Kovaček in pridelovalka mleka in mlečnih izdelkov gospa Zabukovec iz Krke.
V skupini ribice, ki jo sestavljajo tri do štiri leta stari otroci, so skupaj z vzgojiteljicama za goste pripravili krajši kulturno – zabavni program ter na mizah kruh, maslo, med, mleko, jabolka – vse lokalnega porekla ter medene dobrote, ki so delo njihovih pridnih vzgojiteljic. Letos je za vse vrtce v naši občini maslo in mleko prispevala Kmetija Zabukovec iz Krke, jabolka sta prispevali Kmetiji Janežič iz Poljan nad Stično in Erjavec iz Gorenje vasi ter med, ki je delo lokalnih čebelarjev. Po zajtrku je bila v vrtcu Marjetica za otroke izvedena glasbeno – gledališka predstava Medenko v izvedbi Stena Vilerja in Damjane Golavšek.
Kot nam je zaupala ravnateljica vrtca Branka Kovaček se bo Slovenski tradicionalni zajtrk v Ivančni Gorici letos dotaknil tudi staršev otrok. Zato so vse pridelovalce prosili, da po vseh vrtcih v popoldanskem času pripravijo »stojnice tradicije« in na ta način ozaveščajo starše o lokalni ponudbi tradicije – Prijetno domače.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki