Martinova sobota v Ivančni Gorici

Ivančna Gorica, 12.11.2013


Na ivanški tržnici je tudi letos Občina Ivančna Gorica v sodelovanju s upravljalcem tržnice Zadrugo Jarino pripravilo tradicionalno Martinovo soboto. Čeprav je bilo napovedano dokaj slabo vreme je raznovrstna ponudba na tržnici vseeno pritegnila veliko število obiskovalcev.
Na Martinovo po ljudski legendi sv. Martin spremeni mošt v vino in zato je mlado vino eno od simbolov tega priljubljenega jesenskega praznika. Tudi tokrat je Martinovo ponudbo na tržnici zaznamovala stojnica Vinogradniško-sadjarsko turističnega društva Debeli hrib, pri kateri je potekala pokušina mladega vina. Obiskovalce je prav tako pritegnila pokušina medenih izdelkov članov Čebelarskega društva Stična, prvič se je na tržnici dalo poskusiti tudi polže iz polžje farme Stična, seveda pa ni manjkala tudi ponudba piva Kraus iz pobratene občine Hirschaid in ponudba članic Društva podeželskih žena Ivanjščice. Seveda je bilo tudi na tokratni tematski tržnici mogoče kupiti raznovrstno zelenjavo in sadje, mesne in mlečne izdelke, zelišča in razne rokodelske izdelke.
Tudi tokrat je bilo poskrbljeno za bogat spremljevalni program, na odru prireditvenega prostora so se predstavili pevci Moškega pevskega zbora Ambrus, Moškega pevskega zbora Vidovo in Šentviški slavčki. Obiskovalce sta nagovorila tudi župan Dušan Strnad in gospa Marija Podobnik, iz Dobrave pri Stični, ki je pred kratkim postala »Kmetica leta 2013«. Svojo dejavnost sta predstavila tudi predsednik Vinogradniško-sadjarskega turističnega društva Debeli hrib, Jože Zadražnik in predsednik Čebelarskega društva Stična, Alojz Janežič.

Pestro dogajanje je bilo tudi v dvorani kulturnega doma, kjer je ta vikend Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Ivančna Gorica pripravilo tradicionalno društveno razstavo malih živali.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki