Izpostavljamo

19 pohodnikov prehodilo 115 km v treh dneh

Temenica, 06.10.2013


Zaključni dan otvoritvenega pohoda Prijetno domače se je začel s startom izpred info točke v Zagradcu na Kitni Vrh. Okoli trideset pohodnikov je pot nadaljevalo proti Lučarjevem Kalu, kjer so si v društvenih prostorih TD Grča ogledali razstavo naj pridelkov, ki je v organizaciji Občine, Kmetijske zadruge Stična in tamkajšnjega turističnega društva Grča. Tradicionalno ocenjevanje za naj pridelek bo potekalo danes ob 13. uri. Z Lučarjevega Kala so jih prijazno pogostili in pričakali krajani Doba pri Šentvidu, ki so jih popeljali tudi do ogleda cerkve sv. Petra.
Po žigosanju pri info točki jih je pot vodila skozi Radohovo vas, po gozdni poti do Dolenje vasi, vse do info točke v dolini reke Temenice.
Od tam naprej se bodo navkreber podali proti vinskim goricam Debelega hriba. V nekdanjem Partizanskem domu ima svoje sedeže tudi tamkajšnje vinogradniško – sadjarsko turistično društvo. Z vinskih goric bodo prispeli na Vrh pri Sobračah mimo Lokarjeve ribogojnice do središča vasi Sobrače.

Župan na trgatvi na Debelem Hribu
Okrog 15.30 ure naj bi pohodniki krenili iz Sobrač na Čagoško goro, proti Velikim Češnjicam do zadnje info točke v Šentvid. Sledil bo še vzpon na izletniško točko Gradišče, kjer bo tudi uradno končan Otvoritveni pohod Prijetno domače.
Pohodniki, ki so prehodili vseh 12 info točk

Fotogalerija 3. dne >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki