Izpostavljamo

V ŽIVO: Iz Ambrusa se pohodniki vzpenjajo proti Brezovem Dolu

Krka, 05.10.2013


Današnji drugi dan otvoritvenega pohoda se je začel izpred info točke Muljave do Turistične info točke Krka. Nadaljevali bodo čez Korinjski hrib v Krajevno skupnost Ambrus, kjer se bodo žigosali v središču Ambrusa, ki bo v torek prejelo državno priznanje za osvojeno tretje mesto med vaškimi jedri v Sloveniji. Pot bo sledila do vinogradov nad Kamnim Vrhom, mimo Gostišča na Pajčni, skozi Valično vas, do zadnje Turistično info točke v Zagradec. Tam bo sledila prireditev ob otvoritvi turistične info pisarne v kavarni Pri Joži. Drugi dan se bo zaključil na Kitnem Vrhu, kjer bodo lahko najbolj vztrajni pohodniki tudi prespali.
Kar 39 pohodnikov se je danes podalo iz Muljave čez Potok, skozi gozdno pot v Znojilah do izvira Krke pri Gradičku. Tik pred Turistično info točko so jih krčani sprejeli pred Info pisarno, kjer sta pohodnike pozdravila in pogostila predsednik KS Krka Andrej Tomažin in predsednica tamkajšnjega turističnega društva Nataša Lukman.
Sledil je ogled info pisarne, žigosanje pri info točki in nadaljevanje na današnji najvišji vzpon na Korinj. Preko Laz nad Krko so se vzepli na najvišji vrh današnjega dne Korinjski hrib (731m), kjer so se skupinsko fotografirali, nato pa se spustili proti Malim Korinjem. Prav minulo soboto je bilo na Korinju še posebej veselo, saj so tam prišli do težko pričakovanega vodovoda.
Sledil je spust proti Kalu pri Ambrusu, kjer so se pohodniki okrepčali pri kiparki, lončarki in unikatni oblikovalki Marjeti Baša. Sledil je še spust proti enemu najlepših vaških jeder v Sloveniji v Ambrus. Z dobrodošlico so jih pozdravili pevci Moškega pevskega zbora Ambrus, predsednik krajevne skupnosti Ciril Šinkovec ter predsednica novo ustanovljenega turističnega društva Jožica Blatnik, ki s pohodniki hodi že vse od začetka.

Pohodniki trenutno hodijo skozi Brezovi Dol proti Kamnem Vrhu. Vmesni postanek bodo imeli v gozdu, kjer ima svoj prostore Polharsko društvo Brezovi Dol.

Fotogalerija >>



To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki