Izpostavljamo

Prvi dan prehodilo vztrajnih 38 pohodnikov

Ivančna Gorica, 04.10.2013


Za nami je prvi dan tridnevnega otvoritvenega pohoda Prijetno domače. Več kot petdeset pohodnikov se je zjutraj zbralo pred občinsko stavbo in se urno podalo na pot po petih Turistično – informativnih točkah. Startali so pri info točki v Ivančni Gorici, se požigosali v Stični, nadaljevali čez Gradišče nad Stično na Pristavo do Izletniškega turizma Okorn, vse do info točke v Metnaj. Od tam so se podali proti najvišjem vrhom Obolno na Vrh pri Višnji Gori, nadaljevali po gozdu po Poti dveh slapov proti info točki v Višnjo Goro. Sledil je še vzpon čez staro mestno jedro Višnje Gore, do Polževega ter spust proti zadnji info točki na Muljavi, kjer se je tudi zaključil prvi dan pohoda.
Naj omenimo, da je na cilj prišlo kar 38 pohodnikov, prehodili pa so neverjetnih 39,4 kilometrov.

Vse čestitke jim je zaželel tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je prav tako prehodil celotno pot. Čestitkam se je pridružil tudi predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica, Pavel Groznik, ki je pohodnike pričakal v Višnji Gori ter z njimi prikorakal na cilj.

Jutrišnji dan se bo začel izpred Podružnične šole na Muljavi, do Turistične info točke Krka, čez Korinjski hrib v Ambrus. Sledila bo krajša pogostitev v vinogradih nad Kamnim Vrhom, mimo Gostišča na Pajčni, skozi Valično vas, do zadnje Turistično info točke v Zagradec. Tam bo sledila prireditev ob otvoritvi turistične info pisarne v kavarni Pri Joži. Drugi dan se bo zaključil na Kitnem Vrhu, kjer bodo lahko najbolj vztrajni pohodniki tudi prespali.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki