Izpostavljamo

V ŽIVO: Vztrajni pohodniki s Polževega že korakajo proti Muljavi

Ivančna Gorica, 04.10.2013


Občina Ivančna Gorica ima od leta 2011 novo vidno podobo in blagovno znamko s sloganom Prijetno domače. Ob osrednjemu simbolu občine kot turistične destinacije, se nahaja še dvanajst podsimbolov, za dvanajst krajevnih skupnosti oz. poddestinacij, ki sestavljajo občino Ivančna Gorica. Eden prvih projektov je bila vzpostavitev sistema turističnih informacijskih točk v vseh dvanajstih krajevnih središčih, v obliki unikatno oblikovanih info tabel. 12 točk, povezanih v krožno pot od točke do točke, je izvirni turistični produkt Občine Ivančna Gorica.
Prav danes se je ob 7. uri zjutraj iz pred občinske stavbe na 100 kilometrov dolgo pot podalo več kot 50 pohodnikov. Pri turistično-informativni točki v Ivančni Gorici jih je pozdravil župan Dušan Strnad, ki bo te dni bolj v vlogi pohodnika kot župana. Vsem skupaj je zaželel prijetno in čim manj stresno pot ter jim zagotovil, da bo današnji otvoritveni pohod zapisan v anale zgodovine.

Pri info točki v Stični nas je pozdravil predsednik tamkajšnjega Turističnega društva Stična Milan Goršič, ki je pohodnikom zaželel prijetno pot po krajih Krajevne skupnosti Stična.
Izpred Samostana v Stični smo se podali proti izletniški točki Gradišče nad Stično, kjer smo imeli prekrasen pogled na center Ivančne Gorice, ki je bila še nekoliko v megli. Iz Gradišča smo se podali na strmo pot navzogor proti Izletniškem turizmu Okorn na Pristavi nad Stično, kjer so nas "Okornove punce" pričakale in pogostile s toplim napitkom in domačimi sprecialitetami za pod zob.
Iz Pristave smo se po klancu navzdol spustili do turistično informativne točke v Metnaj, kjer smo po krajšem postanku in žigosanju pot nadaljevali mimo cerkve sv. Magdalene, mimo katere vodi tudi Viridna pot, katere trasa nas je usmerjala vse od Dermožnika do Stiškega potoka ter po klancu navzgor do Integrirane kmetije Janežič na Poljanah pri Stični. V nadaljevanju je sledil vzpon do Obolnega, najvišjega vrha v Občini Ivančna Gorica, ki se razprostira na 776 metrov nadmorske višine. Z vrha Obolnega je sledil sestop mimo koče radioaamterjev navzdol do Kmečkega turizma Berčon, kjer so vztrajne pohodnike postregli s hruškovim zavitkom in toplim napitkom.

Fotogalerija v živo >>


pdfItinerar poti otvoritevnega pohoda (.pdf 208KB)

Foto: Gašper Stopar


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki