Izpostavljamo

Slovesna otvoritev vodovoda na Korinju

Ivančna Gorica, 03.10.2013


V soboto je na Malem Korinju potekala slovesna otvoritev novega vodovodnega sistema Kuželjevec-Korinj, ki bo od sedaj naprej oskrboval približno 60 gospodinjstev v naseljih Veliki in Mali Korinj ter Laze nad Krko. Projekt vreden približno 1 milijon evrov je delno sofinanciran tudi s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini dobrih 420.000 evrov, preostanek sredstev pa je zagotovila Občina Ivančna Gorica. Na težavnem kamnitem terenu je zgrajen 7800 m dolg vodovodni sistem, vodohran kapacitete 100 m3 in eno črpališče.
Da je bil dan otvoritve za prebivalce vasi Veliki Korinj, Mali Korinj in Laze nad Krko zgodovinski, priča slovesnost, ki so jo pripravili krajani v sodelovanju s Krajevnimi skupnostmi Ambrus, Krka in Zagradec. Razlogov za slavje je bilo več, saj so se krajani poleg pitne vode iz javnega vodovoda veselijo tudi posodobitve ceste in prireditvenega prostora, ki je nastal iz odvečnega materiala ob gradnji. Prav na njem je tudi potekala slovesna otvoritev, domači gasilci pa na tem mestu načrtujejo tudi gradnjo novega gasilskega doma.

Ob otvoritvi je zbrane krajane nagovoril župan Dušan Strnad, ki je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, da je prišlo do uresničitve investicije, katero so tamkajšnji krajani kar dolgo pričakovali. Nenazadnje je šlo pri investiciji na Korinju za reševanje problematike vodooskrbe kot ene osnovnih življenjskih dobrin. Ko se je pokazala možnost, da bi se gradnja sofinancirala še z evropskimi sredstvi, so bila v hitrem času zbrana potrebna soglasja in pripravljena projektna dokumentacija. Uspešno kandidiranje na sofinancerka sredstva in nenazadnje tudi sreča pri izbiri izvajalca na javnem razpisu, je projekt uspešno pripeljalo do konca.

V imenu izvajalca del, Komunalnih gradenj Grosuplje, je spregovoril direktor podjetja, Viktor Dolinšek. Poudaril je zadovoljstvo, da je podjetje uspešno kandidiralo na javnem razpisu, nenazadnje je veliko zaposlenih v podjetju iz Korinja oz. okolice. Sicer pa je šlo kot je poudaril, za izjemno zahteven projekt, zlasti zaradi kamnitega terena, ki je oviral potek del, kljub temu pa so skupaj s podizvajalcem Gradbeništvo Milan Pušljar uspeli izvesti dela do roka.

Svoje zadovoljstvo so izrazili tudi krajani in domači gasilci, v imenu katerih je spregovoril predsednik PGD Korinj, Jure Pahar. Poudaril je zlasti pomen vodovoda za požarno varnost krajev na Korinjskem hribu, še posebej pa ga veseli, da so gasilci ob tej priložnosti prišli do prepotrebnega prireditvenega prostora pri nekdanji podružnični šoli. Do sedaj so namreč morali za gasilske veselice imeti prilagojene klopi in mize, da so stale na klancu.

Najbolj slovesen trenutek otvoritve je bil prerez traku, kateremu so poleg župana prisostvovali še predsedniki vseh treh krajevnih skupnosti, domači gasilci in predstavniki izvajalca del. Gasilci so ob tem na simboličen način v zraku prekrižali vodne curke, župan pa je moral prikazati nekaj gasilskih veščin z odpiranjem hidranta.
Kulturni program ob otvoritvi so sooblikovali učenci Podružnične šole Krka, Moški pevski zbor Ambrus, Rogisti Krka, Ženski pevski zbor Harmonija in skupina domačih harmonikarjev. Pozno sobotno popoldne pa se je kljub slabemu vremenu sprevrglo v dolg večer ob dobrotah domačih gospodinj in zvokih Ansambla Poljanšek.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki