Na Muljavi podelili priznanja »ZLATI BRALEC«

Ivančna Gorica, 24.06.2013


Da radi berejo, so pokazali tudi letošnji devetošolci. V četrtek je na Jurčičevi domačiji na Muljavi pod okriljem Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični potekala slovesnost ob podelitvi priznanja »Zlati bralec« iz občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje. Letos je kar 107 devetošolcev iz sosednjih treh občin osvojilo naziv Zlati bralec, kar pomeni, da so vseh devet let šolanja radi brali, obiskovali knjižnico in končali tekmovanje za Bralno značko.
Uvodni pozdrav je imel ivanški župan Dušan Strnad, ki je poudaril, kako pomembno je branje ter učencem zaželel še naprej pridno branje knjig in redno obiskovanje knjižnice. Za njim je učence, njihove starše ter ravnatelje šol nagovorila pranečak pisatelja Josipa Jurčiča, Ciril Juričič ter gostja, pisateljica in profesorica Nejka Omahen, ki je za mladino napisala že osem romanov. Sledila je podelitev nagrad Zlati bralec. Vsak zlati bralec je letos prejel knjižno nagrado – Narodopisna knjižnica 1. in 2. del, avtorja Antona Mrkuna, ki je letos izšla v t.i. Domoznanski zbirki treh občin. Iz matične Osnovne šole Stična je priznanje prejelo 24 učencev, iz podružnične šole Višnja Gora 10 učencev, iz Osnovne šole Louisa Adamiča 27 učencev, iz Šmarja-Sap 11 učencev, iz matične osnovne šole Brinje 11 učencev, iz dobrepoljske šole prav tako 11 učencev ter iz šentviške šole 13 zlatih bralcev.

OŠ Stična

OŠ Louis Adamič in Šmarje-Sap

OŠ Brinje

OŠ Dobrepolje

OŠ Ferda Vesela Šentvid
Po podelitvi so učence in njihove starše nagovorili še ravnatelji vseh sodelujočih šol, za tem pa so si lahko vsi skupaj ogledali predpremiero gledališke predstave Grad Rojinje v izvedbi domačega kulturnega društva Josipa Jurčiča Muljava. Letošnja dramatizacija Jurčičevega dela Grad Rojinje, bo po premieri v petek 20. junija, na ogled še 28. in 29. 6. ter 5. in 6. 7. 2013.
     


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki