Izpostavljamo

40 let NK Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 21.06.2013


Minuli petek in sobota je v Ivančni Gorici potekalo praznovanje 40-letnice Nogometnega kluba Ivančna Gorica. Ob jubileju so člani NK Ivančna Gorica priredili t.i. medgeneracijsko srečanje nogometašev, članov, športnih funkcionarjev, pokroviteljev in ljubiteljev nogometa v Ivančni Gorici.

V petek so se v popoldanskih urah na nogometnem stadionu najprej med seboj pomerile ekipe krajevnih skupnosti Občine Ivančna Gorica in za zaključek še Ženska nogometna ekipa Jevnica proti ekipi zobozdravnikov. Petkov program se je nadaljeval pod velikim šotorom, kjer so za ples in dobro voljo poskrbeli člani Ansambla Franca Miheliča.

Sobotni program so odprli veterani iz Novega mesta in veterani iz NK Brinje Grosuplja, sledila pa je revijalna tekma med veterani NK Mirna in županovo ekipo. Slednja se je pod vodstvom župana Dušana Strnada veselila zmage s 3:1. V županovi ekipi so med drugimi zaigrali tudi podžupan Tomaž Smole, predsednik NK Ivančna Gorica Rafael Koren, predsednik ZŠO Ivančna Gorica Jože Kastelic, nekdanja člana NK Ivančna Gorica Janez Perme in Dario Biščan, Tomaž Vesel iz Nogometne šole Ivančna Gorica, zdravnik ginekolog (tudi nekdaj nogometaš) Andrej Pogačnik in drugi.
V nadaljevanju sta se pomerili ekipi veteranov NK Ivančna Gorica in NK Olimpija. Tekma je bila svojevrsten spomin na začetke ivanškega nogometa, saj je Ivančna Gorica junija 1973 gostila Olimpijo, kar je bila sploh prva uradna domača tekma. V vrstah ljubljanske Olimpije, so v soboto zaigrali tudi nekdanji reprezentanti Slovenije Šiljak, Gliha, Englaro, ...
Pred vrhuncem sobotnega popoldneva, tekmo med članskima ekipama NK Ivančna Gorica in NK Olimpija je potekala še krajša slovesnost na kateri je bila predstavljena zgodovina NK Ivančna Gorica, vse od leta 1973 dalje. Zbrane sta nagovorila župan Dušan Strnad in predsednik kluba Rafael Koren. Župan je vsem aktivnim in nekdanjim članom in igralcem, izrekel ob jubileju iskrene čestitke, klubu pa zaželel, da bi na temeljih dolgoletne tradicije, črpal potreben navdih za uspešno delovanje v prihodnosti. V znak zahvale, sta župan in predstavnik Nogometne šole Ivančna Gorica, Tomaž Vesel, predsedniku kluba izročila prvi pionirski dres iz leta 1973 ter original plakata, ki je vabil na tekmo ivanškega nogometnega kluba leta 1974.
Praznovanju jubileja se je pridružil tudi podmladek Nogometne šole Ivančna Gorica, ki je odigral prijateljske tekme s svojimi vrstniki in tako prikazal, da se v Ivančni Gorici še kako dobro dela tudi z mlajšimi selekcijami. Sobotni program pa se je končal ob zvokih Ansambla Povratniki.

Klub je ob praznovanju izdal bilten v katerem je v sliki in besedah predstavljenih vseh štirideset let bogate nogometne zgodovine v Ivančni Gorici. Začetki kluba segajo v krajevno nogometno ligo v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Klub je skozi desetletja nastopal v različnih ligah, razvoj pa je dosegel zlasti po osamosvojitvi Slovenije, ko je članska ekipa počasi napredovala iz nižjih lig. Vrhunec športne zgodovine je bila uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo v sezoni 2007/08. Ob tem je s pomočjo glavnega pokrovitelja Livarja, Občine Ivančna Gorica in investitorjev zrasel nogometni stadion s pokritimi tribunami in vso pripadajočo infrastrukturo, vključno s pomožnim igriščem z umetno travo. Danes igra članska ekipa NK Ivančna gorica trenutno v III. slovenski nogometni ligi.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki