V petek je dirka po Sloveniji obiskala tudi Višnjo Goro

Ivančna Gorica, 18.06.2013


Največji kolesarski dogodek pri nas, znamenita Dirka po Sloveniji, je minuli petek obiskala tudi občino Ivančna Gorica. Zaključni del 2. etape Kočevje – Višnja Gora, je namreč potekal skozi našo občino, odločitev o zmagovalcu petkove etape pa je padla na območju Višnje Gore.
Večji del sodelujočih kolesarjev iz petnajstih različnih ekip je mimo Šentvida, Ivančne Gorice do Muljave peljala še v strnjeni koloni, nato pa je vzpon do gorskega cilja na Polževem naredil večjo selekcijo. Sledil je spust do starega mestnega jedra v Višnji Gori in nato ponovno navkreber proti Vrhu in Leskovcu nad Višnjo Goro. Sledil je le še zaključni spust, prav v zavoju po prečkanju železniških tirov pa je takrat vodeči voznik Meridiane, Nemec Patrik Sinkewitz, padel in tako omogočil zasledovalcem, da se zadnja dva kilometra borijo za zmago. Po razburljivem zaključku pred številčno publiko v Višnji Gori je zmagal Italijan Fabio Felline (ekipa Venezuela), ki je po fotofinišu slavil pred Wesleyjem Sulzbergejem (ekipa Orica GreenEdge). Tretji je bil Darwin Atapuma (ekipa Colombia), najboljši slovenski predstavnik pa Jan Polanc (ekipa Radenska). Rumeno majico trenutno vodečega je iz rok župana Dušana Strnada oblekel zmagovalec etape Fabio Felline. Kasnejši zmagovalec letošnje Dirke po Sloveniji, Hrvat Radoslav Rogina iz ekipe Adria Mobil je bil v Višnji Gori peti.
Da je največji kolesarski dogodek v Sloveniji tudi odlična priložnost za promocijo krajev, ki gostijo dirko, se je tudi tokrat izkazalo na cilju etape v Višnji Gori, ki je pritegnila veliko število obiskovalcev in novinarjev.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki