Izpostavljamo

Ivančna Gorica v znamenju državnega prvenstva v taekwondoju

Ivančna Gorica, 05.11.2012


Včeraj je bila športna dvorana Osnovne šole Stična v Ivančni Gorici prizorišče državnega prvenstva v olimpijskem taekwondoju. Pod pokroviteljstvom Taekwondo zveze Slovenije je v nedeljo, 4. novembra 2012 potekalo državno prvenstvo v borbah, ki ga je organiziral klub Kang iz Ivančne Gorice. Tekmovanja se je udeležilo 160 tekmovalcev iz desetih klubov v vseh starostnih in težavnostnih kategorijah.
Potem ko so na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu Nuša Rajher, Franka Anič in Ivan Trajkovič odlično zastopali slovensko državo, praktično ni Slovenca, ki ne bi poznal športne discipline taekwondo. Ta borilna veščina je vse bolj priljubljena tudi v naši občini.
Ob deveti uri je bila na sporedu otvoritvena slovesnost, ki se jo je udeležil tudi župan Dušan Strnad, skupaj s predsednikom Zveze športnih organizacij Ivančna Gorica Jožetom Kastelicem. Župan je v nagovoru izpostavil zadovoljstvo, da v naši občini deluje tudi klub Kang, ki je bil organizator tega tekmovanja, obenem pa vsem tekmovalcem zaželel uspešen boj, sodnikom pa pošteno sojenje. Otvoritvi je prisostvoval tudi letošnji Londonski olimpijec Ivan Trajkovič, ki je kasneje tudi nastopil. Po 15. uri je sledila še demonstracija taekwondo-ja, zatem pa še finalne borbe.
Pa omenimo še najboljše borce in borke po posameznih kategorijah. V kategoriji kadetov do 45 kilogramov se je najbolje odrezal Aljaž Dimič iz kluba Dragon, med kadetinjami do 59 kg pa Sara Rozina iz sosednjega kluba Šmartno-Litija. Za najboljšega mladinca do 63 kg je bil proglašen Timotej Todič iz domačega kluba Kang, med mladinkami pa Maša Lemajič, klub Dragon. Najboljši v članski kategoriji do 74 kg je bil Jan Velušič iz kluba Orient, med tem ko je bila za najboljšo članico do 62 kg izbrana Pšena Kovačič iz kluba Chagi.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki