Izpostavljamo

Tradicionalno srečanje upokojencev treh občin zopet v Ivančni Gorici

Ivančna Gorica, 30.10.2012


V soboto, 27. oktobra 2012 je v športni dvorani Osnovne šole Stična potekalo tradicionalno srečanje upokojencev in drugih starejših z območja treh sosednjih občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje v organizaciji Koordinacije društev.
Uvodoma je okrog 450 zbranih upokojencev z dobrodošlico pozdravila in nagovorila predsednica Koordinacije društev upokojencev treh občin Malči Žitnik, ki se je še posebej zahvalila vsem donatorjem, ki so srečanje tudi omogočili.
Srečanja so se udeležili tudi številni gostje, podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana in predsednik Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev upokojencev Marjan Sedmak ter predsednica Sveta Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in podpredsednica Osrednje pokrajinske Zveze društev upokojencev Anka Tominšek.
V nagovoru je podžupan Smole izrazil veliko navdušenje nad tem, da se je srečanja udeležilo tako veliko število upokojencev, spregovoril pa je tudi o Evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti, ter aktivnostih občine na področju reševanja problematike starejše populacije. Med drugimi je dodal pomembno misel: »Mi mladi, se bomo morali od vas starejših, začeti učiti skromnosti, ustvarjalnosti, predvsem pa vztrajnosti, da bomo znali stati in obstati v časih ki nam prihajajo.« Prizadevanja naše občine, da bi postala starejšim prijazna občina je pohvalil v svojem nagovoru tudi Marjan Sedmak.

Kulturni program so popestrili glasbeniki in izvajalci iz vseh treh občin, ki so se odpovedali honorarju za sodelovanje na srečanju. Nastopili so Tina Kadunc - Tiana, Ženski pevski zbor Lastovke, Mešani pevski zbor Harmonija, Gross upi iz Glasbene šole Grosuplje, Mešani pevski zbor Škrjanček in Stiški kvartet. Po kulturnem programu je sledila druženje ob pijači, jedači in zvokih ansambla.

Fotogalerija

sdfgsd

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki