Izpostavljamo

Ob 80-letnici častnega občana Štefana Horvata

Ivančna Gorica, 25.10.2012


V soboto je v Mestni hiši v Višnji Gori potekala slovesnost ob 80-letnici Štefana Horvata, slikarja, inovatorja in častnega občana naše občine. Ob tej priložnosti je nastala tudi umetnikova 251. slikarska razstava. Čestitke je častnemu občanu izrekel tudi župan Dušan Strnad.
Štefan Hrovat, rojen v Otovcih v Prekmurju, je v Višnjo Goro prišel leta 1961, ko ga je v to naše mestece pripeljala poklicna pot v Iskrinem obratu. Višnjo Goro je v več kot 50-letnem obdobju zaznamoval zlasti kot slikar, kulturnik, turistični delavec, ekolog in še bi lahko naštevali. V širšem slovenskem prostoru pa se je Štefan Horvat zapisal tudi kot uspešen inovator z uspehi tudi na mednarodnem področju.

Domače turistično društvo je v sodelovanju s krajevno skupnostjo, kulturnim društvom in Zvezo kulturnih društev pripravilo slovesno obeležitev njegovega visokega življenjskega jubileja. Župan Dušan Strnad je ob tej priložnosti v nagovoru častnemu občanu izrekel zahvalo za vse kar je dobrega in koristnega storil za Višnjo Goro in občino na različnih področjih družbenega življenja. Najvišji izkaz hvaležnosti in časti je zagotovo naziv častnega občana, ki mu g je občina podelila pred nekaj leti, tokrat pa mu je župan izročil spominski kovanec v podobi nove občinske blagovne znamke Prijetno domače.
Predsednik TD Višnja Gora Aleš Tomše, je ob tej priložnosti izročil plaketo prvega častnega člana TD Višnja Gora, čestitke pa so izrekli še predsednik KS Višnja Gora Luka Šeme, predsednik Občinske turistične zveze Pavel Groznik in predsednik Turističnega društva Polževo Miloš Šušteršič. Jubilanta sta ob tej priložnosti predstavila njegova mentorica dr. Branka Berce - Bratko in akademski kipar Boris Prokofjev, ki je tudi postavil tokratno razstavo Horvatovih slik. V kulturnem programu so se predstavili Višnjanski fantje in mladi glasbenik Marcel Petrič.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki