Izpostavljamo

Na Krki odprta INFO pisarna

Ivančna Gorica, 22.10.2012


V četrtek je v prostorih stare šole na Krki Turistično društvo Krka pripravilo otvoritev turistične INFO pisarne, prve tovrstne pisarne v občini, ki bo namenjena turistom in drugim obiskovalcem Krke in njene okolice.
Krka, ki se ponaša z bogato naravno in tudi kulturno dediščino ima sedaj tudi turistično INFO pisarno, ki je prostor za svoje delovanje našla v stari podružnični šoli. Potem, ko je bila zgrajena nova šola so krška društva v dogovoru z Občino Ivančna Gorica začela uporabljati prostore nekdanje šole za različne dejavnosti društev in krajanov. Tako se je razvila tudi ideja o turistični info pisarni, ki bo nudila obiskovalcev različne informacije o ponudbi kraja in celotne občine. Pisarna z informatorjem bo odprta v času sezone, torej od aprila do oktobra, predvidoma ob vikendih. Bo pa prostor omogočal tudi izvajanje raznih delavnic, predavanj in drugih krajevnih prireditev vse dni v letu, tako stara šola v kateri so našla prostor za delovanje tudi nekatera druga društva postaja pravo središče krajevnega življenja.
Na slovesni otvoritvi je novo pridobitev predstavila predsednica TD Krka Nataša Lukman, navzoče pa sta nagovorila tudi predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik in predsednik KS Krka Andrej Tomažin. V kulturnem programu so nastopili Krški rogisti in mladi harmonikar Aleks Vlašič ml.

Vzpostavitev info točke je zajemala ureditev pisarne in nakup opreme. Projekt je bil sofinanciran s sredstvi EU programa Leader, ki ga izvaja Lokalna akcijska skupina (LAS) Sožitje med mestom in podeželjem. Delovanje LAS-a omogoča Občina Ivančna Gorica.
Sicer pa je bilo Turistično društvo Krka letos tudi sicer dejavno, uredilo je parkirišče pri izviru Poltarice in pri stari šoli uredilo tudi zunanje otroško igrišče, ki so se ga razveselili številni malčki in njihovi starši, na voljo pa bo tudi obiskovalcem Krke. Že v začetku leta pa je bila na Krki odkrita tudi turistična točka Prijetno domače v obliki turistično-informativne table.To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki