Kolesarili na 14. maratonu treh občin

Ivančna Gorica, 04.06.2012


Včeraj je bil v organizaciji Kolesarskega društva in Občine Grosuplje izpeljan že 14. Kolesarski maraton, ki poteka po ozemlju občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, ki ponuja več različnih tras za staro in mlado. Med 861. prijavljenimi kolesarji smo v objektiv ujeli tudi nove kolesarske drese v podobi Prijetno domače, enega od teh je nosil in vozil župan Dušan Strnad, ki se je podal na 56 kilometrsko dolgo pot.
Pred uvodnim pozdravom županov občin Ivančne Gorice, Grosuplja, Dobrepolja in Škofljice se je pogajanje pedal lahko začelo. Ljubitelji kolesarjenja so se zbrali v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti, kjer je bil ob 9. uri start in cilj na 92, 80 in 56 – kilometrsko cestno preizkušnjo. Po petnajst minutnem presledku je sledil start po MTB (Mountain Bike) progi v dolžini 35 km, ki je potekala po okoliških gozdnih poteh in start družinskega maratona v dolžini 14 km z možnostjo podaljšanja, namenjen družinam in nekoliko manj pripravljenim kolesarjem, ki so želeli uživati v neokrnjeni naravi. Organizirali so še Spinning maraton, ki je potekal med 10. in 13. uro, za ostale, ki pa se niso udeležili kolesarskih preizkušenj, pa je bil organiziran pohod na Magdalensko goro. Tretjega najbolj obiskanega maratona v Sloveniji se je udeležila kompletna biatlonska reprezentanca, na čelu s svetovnim prvakom Jakovom Fakom in glavnim trenerjem slovenskih biatloncev Urošem Velepcem, ki se je podala na pot po MTB progi.
Naj še omenimo, da je bil najstarejši kolesar maratona Danilo Pečnik iz Brežic (letnik 1930) in najstarejša kolesarka Zinka Vidmar iz Šmarja Sap (letnik 1947).

Tako so organizatorji uspešno zaključili štirinajsti in z mislimi že hitijo naproti 15. jubilejnemu maratonu treh občin.

Kolesarski utrip maratona si lahko ogledate v sliki na spodnji fotogaleriji.To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki