Otvoritev zadnje info točke v Sobračah

Ivančna Gorica, 30.05.2012


V okviru praznovanja letošnjega občinskega praznika so v petek, 25. maja v Sobračah otvorili še zadnjo informativno turistično točko na krožni poti Prijetno domače. Sobrače se lahko pohvalijo z zanimivo legendo o nastanku krajevnega imena, z izviri reke Temenice, s cerkvijo svetega Andreja in seveda z nepogrešljivimi gasilci in zdaj že tradicionalnim tekmovanjem harmonikarjev. Vse to je ta naša krajevna skupnost pod obronki sosednjega Bogenšperka.
Kulturni program ob otvoritvi so oblikovali domači instumentalisti, folkloristi, otroški zborček in otroci podružnične šole Temenica z učiteljicama. Zbrane krajane, gasilce, športnike in predstavnike sosednjih krajevnih skupnosti sta nagovorila župan Dušan Strnad in predsednik občinske turistične zveze Pavel Groznik. Vse vendarle ni šlo po načrtih in željah prirediteljev, kajti na polovici prireditve so se morali zaradi nenadne nevihte preseliti v dvorano gasilnega doma, kjer so program spretno izpeljali do konca. Potrdile so se vse besede o dobrem sodelovanju med gasilci in krajani, o vztrajnosti in zavzetosti Sobračanov, ki sta jih v svojih govorih izpostavili predsednica PGD Helena Adamlje in predsednica KS Tanja Fajdiga.
Prostor za info točko so Sobračani skrbno pripravili ob regionalni cesti, ki pelje skozi vas. Ob urejenem počivališču zdaj stoji poleg table tudi reklamni kozolec in lipa, ki so jo zasadili na predvečer otvoritve. Že v prvih dneh se je izkazalo, da je lokacija primerna in dovolj opazna, saj se mnogi vozniki in kolesarji ustavijo, kar pa je bil tudi namen celotnega projekta. Ves trud Sobračanov, ki so ga vložili v izgradnjo in pripravo info točke je poplačan ob ugotovitvah mnogih, da je to ena izmed najlepših točk v občini.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki