Uživaški dan na reki Krki v soboto, 7. maja

Zagradec, 07.05.2011


Reka Krka, imenovana tudi dolenjska oz. zelena lepotica, predvsem v svojem zgornjem toku ponuja številne možnosti za aktivni oddih in rekreacijo. Njene naravne lepote lahko najbolj pristno doživite kar na reki sami. Turistični center Carpe Diem iz vasi Krka se je zato odločilo, da v soboto, 7. maja, na reki Krki organizira dan odprtih vrat in z brezplačnimi vodenimi spusti s kajaki v neposredni bližini Zagradca, širši javnosti približa kajakaško izkušnjo. Na koncu spusta v Toplarjevi Loki, bo potekalo tudi odprtje prve kajakaške BIG AIR skakalnice na reki Krki.

Za vse udeležence prireditve bodo brezplačni vodeni spusti na odprtih, t. i. sit-on-top kajakih potekali ob 10. 00, 12. 00 in 14. 00. S kajakaškimi učitelji bodo spoznali pravilno uporabo kajakaške opreme, osnovne zaveslaje in skupaj opravili kratek spust od elektrarne v Zagradcu do Toplarjeve Loke. Za otroke starejše od 8. let bodo organizirane posebne skupine za spust ob 12. 00 in 14.00. Posamezni spust bo trajal dobro uro, udeleženci pa ne potrebujejo veslaškega predznanja. Število udeležencev v posamezni skupini bo omejeno na 20, zato priporočamo predhodno prijavo na spodnje kontaktne podatke. Organizator spustov prosi udeležence, da s sabo prinesejo vodne čevlje (lahko tudi športni copati) in brisače. Vsa druga oprema bo na voljo.

Ob 17. uri bo potekalo zanimivo tekmovanje v posebni disciplini v kajakaškem prostem slogu - skoki z BIG AIR skakalnice. Gre za prvo tovrstno skakalnico na reki Krki. Na Toplarjevi Loki bodo cel dan potekale aktivnosti na prostem, delavnice za otroke na vodi in ob njej . Najbolj lačni bodo lahko preizkusili znameniti Loka burger.

Urnik prireditve
10:00 - začetek prireditve
10:00, 12:00 in 14:00 - brezplačni voden spust za odrasle
12:00 in 14:00 - brezplačni spusti za otroke starejše od 8 let
17:00 - atraktivni skoki z BIG AIR skakalnice

Obvezna predprijava za udeležence spusta na elektronski naslov info@kayak.si - pripišite kontaktno telefonsko številko in e-mail naslov.

Lokacija prireditve (zemljevid) »

Več informacij na spletni strani www.kayak.si, www.facebook.com/carpediem.kajakkrka in telefonski številki 041 739 771 (Borut Javornik).

Oglejte si še kratek video prispevek  o prireditvi:


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki