Naše folklorne skupine zelo aktivne

Ivančna Gorica, 03.05.2011


April je bil mesec, v katerem so se po občini vrstile raznovrstne prireditve in dogodki. Posebej aktivne so tudi folklorne skupine, ki delujejo v občini. Eden izmed takšnih večjih kulturnih dogodkov je bil tudi jubilejni 15. folklorni večer v Zagradcu. Bogatega kulturnega večera se je udeležil tudi župan Dušan Strnad.

Župan Dušan Strnad med zagraškimi folklornikiV Zagradcu je tamkajšnja folklorna skupina 16. aprila pripravila ob 15-letnici delovanja jubilejni folklorni večer, na katerem se je predstavila s štirimi različnimi plesnimi spleti. S plesom so predstavili štiri različne regije, obiskovalci pa so jih lahko občudovali v štirih različnih nošah.
Za uspešno delovanje skupine se zagraški folklorniki lahko zahvalijo mentorici Nataši Hribar, ob priliki jubilejnega koncerta pa so nekateri člani prejeli tudi priznanja Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za večletno članstvo v folklorniskupini.

Svoj folklorni večer je pred kratkim pripravila tudi Folklorna skupina Stična, folklorniki iz Šentvida pa so minuli petek 29. aprila gostili udeležence 7. Mednarodnega folklornega festivala Slofolk.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki