Izpostavljamo

Zlato jubilejno priznanje dolgoletni gledališki ustvarjalki in režiserki, Marjani Hočevar

Ivančna Gorica, 08.10.2021


Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije je na Linhartovem srečanju odraslih gledaliških skupin, ki je potekalo v Postojni, podelil Zlato jubilejno priznanje dolgoletni gledališki ustvarjalki in režiserki iz občine Ivančna Gorica, Marjani Hočevar. Priznanje je od direktorja JSKD RS, Damjana Damjanoviča, v imenu prejemnice prevzel Jože Pečjak, predsednik Gledališke skupine Krka.
Podelitev in predaja priznanja Marjani Hočevar je potekala ob zaključku gledališke predstave Sin slovenskega naroda v Letnem gledališču na Jurčičevi domačiji na Muljavi, kjer se je Marjana Hočevar srečala s člani svoje gledališke skupine.
V obrazložitvi podelitve je zapisano:
Marjana Hočevar je dolgoletna kulturna delavka in gledališka režiserka. Na gledališkem področju je v Ivančni Gorici dejavna vse od leta 1975, ko se je tja preselila z družino in prvič nastopila v vlogi igralke pri režiserju dr. Mihaelu Glavanu. Marjana Hočevar dejavno oblikuje kulturno življenje v Ivančni Gorici. V preteklosti je bila tudi predsednica Kulturnega društva Ivančna Gorica, ustanoviteljica gledališča Petdopol in organizatorka ter vodja različnih prireditev. Danes pa jo najdemo v celoti vpeto v njeno prvotno vlogo režiserke, in sicer Gledališča na Krki. Od leta 1981 do leta 2018 se je pod njenim režijskim vodstvom zvrstilo več kot 40 odrskih del, pri katerih je poleg režije poskrbela še za dramaturgijo, idejno zasnovo scene in kostumov ter večkrat tudi organizacijo vaj in nastopov. Režirala je po različnih krajih Slovenije: Ivančna Gorica, Slovenj Gradec, Štore, Vojnik, Šmartno pri Litiji, Šentvid pri Stični, Škocjan pri Turjaku, Šmartno pri Litiji, Št. Jurij pri Grosupljem in Krka. Za svoje delovanje je prejela Jurčičevo priznanje Zveze kulturnih društev Grosuplje in Linhartovo listino leta 2001.

Iskrene čestitke in še veliko veselih ustvarjalnih gledaliških podvigov!

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki