Izpostavljamo

Gostili smo delegacijo čebelarjev iz Hrvaške, BiH, Srbije, Črne gore in Makedonije

Ivančna Gorica, 11.10.2021


V sklopu nedavnega dogodka APISLOVENIJA v malem je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in njenega predsednika Boštjana Noča, občino Ivančna Gorica obiskala delegacija predsednikov čebelarskih zvez iz držav Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore in Makedonije.
Predsedniki so v okviru srečanja obiskali Višnjo Goro in si ogledali Hišo kranjske čebele ter čebelarski turizem čebelarja Janeza Roglja na Osredku nad Stično, ki je v letu 2020 prejel certifikat odličnosti. Obiskovalcem so pripravili krajši voden ogled dveh prečudovitih čebelnjakov in ostalega lesenega poslopja z majhnimi lesenimi detajli, ki dajejo čebelarskemu posestvu unikaten značaj. Na koncu so goste navdušili še z domačimi dobrotami.
Predstavnike »bivše Juge« so pozdravili župan Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole in direktorica Javnega zavoda za kulturo in turizem Prijetno domače Ivančna Gorica, Maja Lampret. Obisku so se pridružili še člani Čebelarskih društev Stična in Krka-Zagradec ter predstavniki Čebelarske zveze Slovenije.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki