Izpostavljamo

Začela se je prenova ceste "Goli Vrh - Mandrga" v Šentvidu pri Stični

Ivančna Gorica, 23.09.2021


V tem tednu se je začela rekonstrukcija občinske lokalne ceste na relaciji Šentvid pri Stični – Velike Češnjice, natančneje od tovarne Zmaj, Golega Vrha do križišča pri Mandrgi. Vrednost investicije znaša nekaj manj kot 450.000 evrov in bo v celoti financirana s strani občinskega proračuna. Občina Ivančna Gorica bo z izgradnjo bistveno izboljšala prometna varnost v tem delu kraja, zlasti pa varnost pešcev.
Na javnem naročilu izbrano izvajalsko podjetje Komunalne gradnje Grosuplje je z gradbenimi deli začelo na ravninskem delu od križišča Mandrga proti Golem Vrhu. Obnova 600 metrov ceste obsega utrditev vozišča v širini 5,5 metrov, z enostranskim pločnikom za pešce. Na cesti bo sočasno z gradnjo urejeno odvodnjavanje meteornih padavin, izvedena bo cestna javna razsvetljava, postavljena prometna signalizacija ter položeno optično omrežje.
Na območju obnove je vzpostavljena popolna zapora ceste, z možnostjo dostopa krajanov do objektov. Obvoz je urejen po lokalni cesti Šentvid pri Stični – Sveti Rok, po javni poti Goli Vrh – Šentpavel in po javni poti Šentpavel – Grumlof ter obratno.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki