Izpostavljamo

Javni poziv občanom za sterilizacijo lastniških mačk in kastracijo lastniških mačkov v letu 2021

Ivančna Gorica, 01.09.2021


V skladu z Zakonom o zaščiti živali (Uradni list RS, št. 38/13 – uradno prečiščeno besedilo in 21/18 – ZNOrg, 92/20) je občina dolžna zagotoviti sredstva za delovanje zavetišč za zaščito živali.
Glede na problem, ki ga predstavljajo zapuščene in prostoživeče mačke, Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z izbranim izvajalcem veterinarskih storitev Veterino Dobro-Grosuplje d.o.o., Ambulanto v Ivančni Gorici, Ljubljanska cesta 2B, 1295 Ivančna Gorica, izvaja preventivni ukrep in sofinancira preventivno sterilizacijo mačk in kastracijo mačkov.

Sterilizacija mačk in kastracija mačkov sta+ bistvenega pomena za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja in posledično nezaželenih mačjih mladičkov, ki neuspešno iščejo nov dom. S sterilizacijo in kastracijo se hkrati zmanjšujejo možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi itd.

Do sofinanciranja preventivnega posega so upravičeni lastniki mačk, ki imajo na območju Občine Ivančna Gorica prijavljeno stalno bivališče in tam dejansko živijo, kar se bo preverjalo z veljavno osebno izkaznico pri veterinarski organizaciji.

Občina bo sofinancirala sterilizacijo in kastracijo od dne 30.08.2021 do konca leta oziroma do porabe predvidenih sredstev. Skupni znesek razpisanih sredstev znaša 4.000,00 EUR.

Poseg sterilizacije in kastracije po tem pozivu je sofinanciran s strani občine, dodatno pa je redne cene znižal tudi izvajalec.

Lastnik bo tako plačal:
  • 30 evrov za sterilizacijo mačke in
  • 25 evrov za kastracijo mačkov.
Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev do največ tri (3) živali.

Preventivni posegi se bodo izvajali v veterinarski ambulanti VETERINA DOBRO-Grosuplje d.o.o., Ambulanta Ivančna Gorica, Ljubljanska cesta 2 b, Ivančna Gorica. Ob dogovoru je potrebno imeti s seboj veljavni osebni dokument in izpolniti predpisan obrazec.

Za dodatne informacije pokličite na Občino Ivančna Gorica, Marija Okorn, tel.: 01/781 21 12 v času uradnih ur ali Veterinarsko ambulanto na številko: 01/7877-111 od ponedeljka do petka od 7.00 do 18.00 ure.

docxObrazec (.docx 17KB)


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki