Izpostavljamo

Občanka del zmagovalne ekipe tekmovanja Ecotrohpelia Slovenija

Ivančna Gorica, 26.07.2021


Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je razglasila letošnje inovacije ter zmagovalne ekipe tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2021. Študentsko tekmovanje s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov je bilo letos organizirano že trinajstič po vrsti. Del letošnjega tekmovanja je bila tudi naša občanka in študentka Biotehniške fakultete, Alenka Sinjur.
Alenka Sinjur na fotografiji prva iz leve

Po mnenju petčlanske komisije so se v finalni izbor s svojimi izdelki uvrstile ekipe: Chicory Time, Karmelina, PINJA, Sprinklovenia in Veggie Bombs. Slovenska zmagovalka Ecotrophelia 2021 pa je postala ekipa PINJA, katero sestavlja tudi naša občanka Alenka Sinjur. Poleg nje ekipo sestavljajo še: Monika Kočar, Kristina Matič, Ana Mihelič in Urška Šetina. Štiri dekleta prihajajo z Dolenjske, eno iz Savinjske doline.

PINJA se je na tekmovanju predstavila s serijo fermentiranih mlečnih izdelkov iz pinjenca. Za izdelek PINJA pravijo, da je spremenil tradicionalen pinjenec v moderno preobleko. Funkcionalni trio je brez laktoze, ima nizko vsebnost maščob in je vir beljakovin. Dopolnjujejo jih hrustljavi muesliji in tako celoten izdelek potrošniku zagotovi polnovredno malico. Na voljo je v treh različicah, primernih za vsak del dneva. Izdelek je posebej namenjen aktivni starejši generaciji in usmerjen v reševanje njihovih vsakodnevnih težav. PINJA je inovativna tudi zaradi embalaže, ki je razgradljiva in kompostabilna ter zaradi inovativnega videza poskrbi tudi za lažjo uporabo.

Zmagovalna ekipa se bo s svojim izdelkom predstavila na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe, ki bo potekalo 10. in 11. oktobra 202, na prizorišču mednarodnega živilskega sejma Anuga v nemškem Kölnu.

Občanki Alenki Sinjur in ostalim članicam ekipe Pinja iskreno čestitamo!

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki