Izpostavljamo

Dnevi odprtih vrat na Jurčičevi domačiji

Ivančna Gorica, 05.03.2021


S 6. marcem Zavod Prijetno domače ponovno odpira vrata Jurčičeve domačije, muzeja na prostem na Muljavi. V soboto, 6. marca, in v nedeljo, 7. marca, si boste lahko muzej na prostem ogledali brezplačno, v okviru Dnevov odprtih vrat. Sprejeli vas bomo z odprtimi rokami in prenovljeno ponudbo.
Domačijo Josipa Jurčiča odpiramo s 6. marcem, na dan, ko bi moral potekati tradicionalni Jurčičev pohod. Letos pohoda v taki obliki, kot prejšnja leta, ne bo, vas pa vabimo, da se sami podate po poti in združite sprehod na svežem zraku z nabiranjem novega znanja ter potem svoj izlet končate v muzeju na prostem, Jurčičevi domačiji.
Ogledi muzeja na prostem v sklopu Dneva odprtih vrat potekajo brezplačno vsako polno uro, in sicer:
  • v soboto, 6. 3., od 10. do 17. ure in
  • v nedeljo, 7. 3., od 12. do 17. ure.
Za ogled domačije poiščite vodnike, ki vam bodo z veseljem pomagali.
Poleg ogleda muzeja boste lahko uživali še ob naslednjem dogajanju:

 

·         Leseno gledališče Kamišibaj

Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec (kamišibajkar) ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi.

·         Izobraževalni film

Vsak obiskovalec si bo ogledal nov film, ki prikazuje življenje in ustvarjanje našega pisatelja, vključno s prikazom življenja na domačiji. Dolžina filma: 9 minut.

·         Razstava

V pritličju sprejemnice se nahaja razstava na temo Jurčičevih del.

·         Nastop z lajno

Lajna je večji lesen inštrument, ki deluje po sistemu harmonike, kjer lajnar s pomočjo vrtenja ročice ustvarja melodijo.


Obiskovalcu bodo na voljo še razni napitki, prigrizki, spominki lokalnih ustvarjalcev, knjige in ostali prodajni program ter brezplačne zloženke o Jurčičevi poti, znamenitostih v občini Ivančna Gorica z informacijami o pohodniških poteh.
Vljudno vas prosimo, da ob obisku upoštevate vse varnostne ukrepe in priporočila NIJZ, uporabite lastno zaščitno masko v notranjih prostorih, ohranjajte varno razdaljo do ljudi okoli vas in si ob vhodu v stavbo razkužite roke. V kolikor kažete bolezenske znake (kašelj, kihanje, vročina …), vas prosimo, da ostanete doma.

Za več informacij o domačiji, Jurčičevi poti ali okoliških znamenitostih se obrnite na Zavod Prijetno domače, in sicer na naslednji e-naslov: info@prijetnodomace.si.

Lepo vabljeni v rojstni kraj Josipa Jurčiča, kjer vas že veselo pričakujemo!

Ekipa Zavoda Prijetno domače
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki