Izpostavljamo

V Občini Ivančna Gorica smo se poklonili žrtvam prometnih nesreč

Ivančna Gorica, 16.11.2020


Tradicionalno, štirinajsto leto zapored, tretjo nedeljo v novembru (15.11.2020), obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, letos pod sloganom: »SPOMINJAJMO se preminulih, POMAGAJMO preživelim in UKREPAJMO za boljšo zdravstveno oskrbo ponesrečencev«.
Gre za dan, ko se pod pokroviteljstvom Združenih narodov, WHO in FEVR (Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč), po svetu spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Na slovenskih cestah je od leta 1991 do 2019 izgubilo življenje 7.628 oseb, 303.238 pa se jih je telesno poškodovalo.
Vsako leto pa se projektu pridružujemo tudi v Občini Ivančna Gorica. V organizacijo so bili poleg Zveze šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica vključeni tudi župan Dušan Strnad, Policijska postaja Grosuplje in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica. Vendar je zaradi trenutnih epidemioloških razmer COVID-19 in pod upoštevanimi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, simbolični prižig v soboto, 14. novembra, v krožišču v Ivančni Gorici, izvedel en član ZŠAM.

14. november je tudi svetovni dan sladkorne bolezni. Poleg prižiga sveč v krožišču smo, z modro osvetlitvijo, obeležili tudi svetovni dan sladkorne bolezni, saj se občina zaveda problematike razširjenosti sladkornih bolnikov v lokalnem okolju.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki