Izpostavljamo

Danes praznujemo Dan slovenskega športa

Ivančna Gorica, 23.09.2020


Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica se pridružujeta praznovanju prvega Dne slovenskega športa, ki ga 23. septembra prvič praznujemo kot državni praznik.
Državni zbor RS je na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, 23. september razglasil za nov državni praznik, Dan slovenskega športa. Praznovanje sovpada z Evropskim tednom športa, ki letos poteka pod sloganom BEACTIVE.

Tudi v Občini Ivančna Gorica se lahko pohvalimo s številnimi športnimi uspehi v različnih športnih panogah, društvih in klubih. V trenutnih razmerah povezanih s pandemijo novega koronavirusa , je skrb za aktivno delovanje športnikov in zdravje občanov še toliko bolj pomembna. Današnji praznik najlepše obeležimo oz. praznujemo z lastno telesno aktivnostjo. Zato Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica spodbujata k obisku številnih pohodnih poti v občini Ivančna Gorica in športnih objektov na prostem. Izkoristimo čudovite danosti za tek, kolesarjenje in sprehode na prostem, ki nam jih nudi naše naravno okolje.

Karto s pohodnimi poti lahko brezplačno prevzamete v pisarni Zavoda Prijetno domače.

V tem tednu pa so naša športna društva in klubi pripravili tudi dneve odprtih vrat, na katerih se občanke in občani lahko pobliže spoznate z njihovim delovanjem in aktivno vključite v njihove vrste.

Čestitke ob Dnevu slovenskega športa in ostanite zdravi!
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki