Izpostavljamo

212 gibalno oviranih oseb uspešno osvojilo vzpon na Lavričevo kočo

Ivančna Gorica, 23.09.2020


Z akcijo Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO) želijo v Planinski zvezi Slovenije skupaj z Zvezo Sonček – Zvezo društev za cerebralno paralizo Slovenije in Zvezo paraplegikov Slovenije pripeljati invalide in osebe s posebnimi potrebami v hribe in jim omogočiti obiskovanje planinskih pohodov ter jim predstaviti njim dostopne točke v hribih ali gorah. Poleg tega jih želijo vzpodbuditi, da naredijo nekaj zase, da se premaknejo iz cone udobja v življenje, dejavnost, naravo in družbo, saj tako lahko preprečijo svojo osamljenost, izključenost in telesno nedejavnost.
V akciji GOGO, ki je potekala 5., 6. in 10. septembra 2020, so pohodniki s spremljevalci uspešno obiskali Planinski dom v Tamarju in na Boču, Kočo Antona Bavčerja na Čavnu ter Lavričevo kočo na Gradišču nad Šentvidom in Stično, kjer je bil tudi uradni zaključek.
Gibalno ovirani so se izpred Samostana Stična do priljubljene izletniške točke na Gradišču podali v dveh terminih in sicer 6. in 10. septembra 2020. Na zadnjem vzponu v okviru akcije GOGO, ki je potekal v četrtek, 10. septembra 2020, se je na Lavričevo kočo ob varovanju članov Zveze šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica podalo 212 pohodnikov. Na zaključni prireditvi so prisotne pohodnike nagovorili predstavniki vseh treh sodelujočih zvez. Nekaj besed sodelujočim so namenili še podpredsednik Zveze ŠIS-SPK in vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner, predstavnik generalnega sponzorja NiceHash, zakonca in ambasadorja akcije Marija in Andrej Štremfelj ter podžupan občine Ivančne Gorice Tomaž Smole. Slednji je v nagovoru vsem zbranim izrekel dobrodošlico v občini Ivančna Gorica, pobudnikom in organizatorjem projekta pa zahvalo za trud, da s skupnimi močmi ustvarjajo in kreirajo lepši in boljši svet za vse nas.
Naj omenimo, da so gibalno ovirane na vzpone v omenjene planinske koče s prisotnostjo bodrile znane osebnosti, ki so se akciji GOGO priključili kot ambasadorji.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki