Izpostavljamo

V Šentvidu pri Stični bodo potekale prve slikarske počitnice v naravi

Ivančna Gorica, 24.06.2020


V Šentvidu pri Stični je prvo leto za mlade slikarje organizirano počitniško varstvo. Dopoldneve bodo otroci preživeli v opazovanju in upodabljanju narave v prelepi okolici Šentvida pri Stični, popoldne pa bodo dokončali svoje izdelke, ustvarjali še kaj drugega oziroma se bodo igrali v prijetno hladnem prostoru v Galeriji Kulturnega društva likovnikov Ferda Vesela (v Domu kulture v Šentvidu pri Stični, Šentvid pri Stični 70). Poudarek je na tem, da so otroci veliko zunaj, v naravi, v njej slikajo in jo spoznavajo prek slikanja.

Termin slikarskih počitnic: 29. 6. - 3. 7. 2020, od ponedeljka do petka, od 7.30 do 16.30 ure.


Program slikarskih počitnic v naravi: Otroci bodo ustvarjali v različnih likovnih tehnikah, svinčniku, oglju, tušu, akrilu, akvarelu, suhem in oljnem pastelu, linorezu in mešani tehniki. Spoznali bodo osnove risanja, slikanja, mešanja barv in komponiranja slike ter se urili v opazovanju predmetov in okolice. Lotili se bodo različnih likovnih pristopov in motivov, tihožitja, krajine, figure in portreta. Ustvarjali bodo s profesionalnim likovnim materialom.
Počitniško varstvo bo vodila dipl. slikarka Renata Grmovšek, ki ima večletne izkušnje na področju poučevanja risanja in slikanja za otroke in odrasle. Slikarske tečaje za otroke vodi na OŠ Vodice, OŠ Janka Modra, OŠ Ketteja in Murna ter OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični. Je dolgoletna vodja in mentorica Likovne sekcije KUD-a Zbilje in mentorica Likovne sekcije KD-a Dol pri Ljubljani, kjer poučuje odrasle.

Več na: www.renata-atelje.com
Informacije in prijave: renata.grm@gmail.com ali 041/807-196
Atelje, slikarka Renata Grmovšek s.p., Radohova vas 16 a, Šentvid pri StičniTo spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki