Izpostavljamo

Kultura doma – glasbenica Monika Hočevar

Ivančna Gorica, 24.06.2020


Poletje se je končno prebudilo. V rubriki Kultura doma bomo za vas pripravili še nekaj odmevov, potem pa upamo, da se po poletju odprejo vrata naših lokalnih kulturnih hramov. Danes se veselimo dveh skladb, ki jih je na violončelo za nas zaigrala naša občanka, Monika Hočevar. Glasba jo je zvabila v svoje vode že v rosnih letih in jo pripeljala tudi v poklicne vode.
Monika Hočevar je začela igrati violončelo pri šestih letih v Glasbeni šoli Vegova pri prof. Martinu Sikurju in nadaljevala šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Karmen Pečar vzporedno z Gimnazijo Poljane. Po maturi se je odločila za študij violončela na Akademiji za glasbo v Zagrebu pri prof. Krešimirju Lazarju in prof. Branimirju Pustičkemu. Tekom šolanja je dosegla kar nekaj nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih in igrala v številnih komornih zasedbah po Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Italiji in Švici.
Poleg violončela tudi poje ter igra kitaro, klavir in orgle. Vodi Glasbeno skupino Amabile, s katero uspešno nastopajo po Sloveniji že pet let, ter Otroški pevski zbor Ambrus, s katerim letos praznuje 10 let vodenja. Igra tudi v Akustični skupini Artistik, ki prav tako nastopa po celi Sloveniji.

Hvaležna je, da lahko s svojo glasbo razveseljuje ljudi in prenaša svoje znanje na otroke. V tem resnično uživa. Mi pa smo hvaležni, da vse to deli tudi v naši rubriki. Prisluhnete lahko dvema skladbama, ki ju je za vas posnela večglasno. Želimo vam prijetno poslušanje. Naj vas nežnost zvokov prevzame.

Rubrika »Kultura doma-povezani na daljavo« nastaja v sodelovanju Občine Ivančna Gorica, JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD občine Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki