Izpostavljamo

Regijski posvet in srečanje skupin Društva Šola zdravja v Ivančni Gorici

Ivančna Gorica, 12.06.2020


V soboto, 6. junija 2020, je Društvo Šola zdravja v Ivančni Gorici organiziralo regijski posvet in srečanje s skupinami, ki zadnja leta delujejo v občini Ivančna Gorica. Projekt v Sloveniji deluje že od leta 2007, namen Šole zdravja pa je posameznikom podati osnovne napotke, kako dosegati čim boljše in zdravo življenje. Društvo Šola zdravje, ki si prizadeva jutranje razgibavanje pripeljati v vsak kraj po Sloveniji, je še kako aktivno tudi na območju naše občine.
Regijskega srečanja so se udeležili člani skupin Zagradec, Metnaj, Krka, Šentvid pri Stični in Ivančna Gorica. Prisotne so obiskale predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič, Brigita Grubič, ki je v društvu zadolžena za tekstil, finance in bazo članov ter Neda Galijaš, ki skrbi za medijsko promocijo, spletno stran in družbeno omrežje.
Srečanje se je začelo ob 7.30 uri na travniku pri »Strelski koči« v Ivančni Gorici (kjer se po navadi srečujejo člani skupine Ivančna Gorica). Skupaj so izvedli polurno vadbo 1000 gibov. Vaje je vodila predsednica Katkičeva. Po končani vadbi je sledila podelitev priznanj Društva Šola zdravja za leto 2019, dvema nagrajencema iz občine Ivančna Gorica: Tatjana Jenko iz skupine Ivančna Gorica in Matjaž Marinček iz skupine Zagradec. Priznanja sta nagrajenca dobila, ker sta povečala ugled društva, prispevala k širitvi programa Društva Šola zdravja ter k promociji društva v občini Ivančna Gorica kot tudi širše v regiji.
Po podelitvi priznanj je sledilo neformalno druženje kjer so se ob češnjah in pecivu pogovarjali o tem kako so preživeli ustavljeni čas med korono, če so kaj telovadili, kakšne aktivnosti čakajo društvo v bodoče, na kakšen način jih bo mogoče izpeljati, na kaj bo treba biti pozoren in podobno. Po srečanju s prisotnimi člani skupin občine Ivančna Gorica, se je dan nadaljeval z regijskim posvetom z vodjami teh skupin in njihovimi namestniki.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki