Izpostavljamo

Slovesen prevzem vozila in začetek izvajanja brezplačnih prevozov za starejše - PROSTOFER

Ivančna Gorica, 05.06.2020


Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z zavodom Zlata mreža v mesecu juniju 2020 pričenja z izvajanjem projekta PROSTOFER. Projekt je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.
Slovesen prevzem vozila Renault ZOE na električni pogon in uradni začetek delovanja storitve PROSTOFER, je potekal v petek, 5. junija 2020, v prostorih kulturnega doma in pred ploščadjo stavbe Občine Ivančna Gorica. Vozilo je opremljeno s celostno podobo občine Ivančna Gorica, kar daje vozilu še posebno prepoznavnost na cesti. Na slovesnem dogodku so prisostvovali člani Sveta župana za starosti prijazno občino in predstavniki Zveze šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, med katerimi je večina voznikov, ki bodo izvajali prevoze kot prostovoljci.

Potencialni uporabniki storitve si lahko na klicnem centru rezervirajo prevoz že od 8. 6. 2020 dalje. Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Občina Ivančna Gorica bo prevoze pričela opravljati od 15. 6. 2020.
V imenu Prostoferja, ki prostovoljno vodi Zavod Zlata Mreža je zbrane nagovoril direktor Miha Bogataj. Povedal je, da trenutno storitev Prostofer v Sloveniji opravlja 37 občin, a tako lepega vozila s občinsko podobo Ivančne Gorice do danes še ni videl. Ob tej priložnosti se je zahvalil vodstvu občine in vsem voznikom prostovoljcem za skrb naših starejših občanov. »Brez vas ni Prostoferja. Vi ste tisti, ki vozite s srcem«. Svoj nagovor je sklenil z mislijo: »Človeka ne naredi bogastvo in slava, temveč dobrota in njegov značaj«.
Ob začetku projekta za starejše je zadovoljstvo izrazil župan Dušan Strnad. »Že udeležba prostovoljcev dokazuje, da storitev v Ivančni Gorici potrebujemo. Podobni projekti v nekaterih občinah že živijo in se obnesejo. Upam, da bo tako tudi pri nas. Kako uspešen bo je odvisen od tega koliko ljudi bo potrebovalo pomoč«. Povedal je še, da je tovrstni projekt za starejše samo ena od dejavnosti, ki jih izvaja občina. Ob zaključku se je zahvalil vsem prostovoljcem – voznikom, še posebej pa članom ZŠAM Ivančna Gorica, ki v letošnjem letu obeležujejo 60. obletnico združenja, nedavno pa so ob Prazniku občine Ivančna Gorica prejeli najvišje občinsko priznanje Zlati grb občine.

Zbrane sta nagovorila še predsednica sveta za starejše v naši občini Milena Vrenčur in podžupan Tomaž Smole, ki sta prostovoljnim voznikom zaželelo srečno vožnjo, starostnikom pa, da se čimprej poslužijo te bonitete.

Po predaji ključa predstavniku prostovoljcev Rajku Bivicu je potekalo slavnostno odkritje in prikaz vozila. Po uradnem delu je g. Bogataj opravil še izobraževanje voznikov prostovoljcev in praktične vožnje z novim e-vozilom Zoe.

Več o projektu PROSTOFER si preberitepdfTUKAJ (.pdf 362KB) .

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki