Izpostavljamo

Vabljeni na srečanje za samopomoč svojcem oseb z demenco

Ivančna Gorica, 04.06.2020


Demenci prijazna točka (DPT) je namenjena osebam z demenco, svojcem in vsem zaposlenim kot tudi vsem drugim v lokalni skupnosti, saj je pomembno, da tudi sosedje prepoznajo osebe z demenco in jim pomagajo. Na DPT se lahko obrnejo po informacije, predvsem pa se seznanijo z načini in postopki usmerjanja oseb z demenco, ki se izgubijo in ne najdejo poti domov.
Na območju občine Ivančna Gorica so odprte štiri Demenci prijazne točke. Prva je nameščena na občinski stavbi v Ivančni Gorici, druga v Zdravstvenem domu Ivančna Gorica, ostali dve pa v Stični in sicer v gostinskem lokalu Užitkarnica Jama ter v Podružnici Ivankine Spominčice.

Ivankine spominčice vabijo svojce, kakor tudi obolele za demenco na srečanje »Skupine za samopomoč svojcem oseb z demenco«, ki bo potekalo v torek, 9. junija 2020, ob 19. uri, v Župnijskem domu Župnije Stična, Stična 17.

Na srečanjih skupine za samopomoč svojci pridobijo znanje in informacije, pomembne za nadaljnje življenje z osebo z demenco, kakor tudi informacije za oskrbo ter nego osebe, znanje o ustrezni komunikaciji, načrtovanju prihodnosti ob osebi z demenco, o aktivnostih, ki jih še zmore, ohranjanje samostojnosti. Sodelovanje v skupini, medsebojna izmenjava izkušenj in pridobljeno znanje pripomorejo k razbremenjevanju osebnih stisk. Pomembno je vedeti, da svojci v prvi fazi demence spodbujajo samostojnost bolnika, v drugi fazi poskrbijo za njegovo varnost, v tretji fazi pa za nego in udobje.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki